Nieuwsbericht

Waarover moet de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving volgens u advies geven?

Op 27 augustus 2019 geplaatst door

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) geeft onafhankelijk advies aan regering en parlement over ontwikkelingen op het snijvlak tussen volksgezondheid, zorg en samenleving.

Ranking the Topics: denkt u mee over de nieuwe werkagenda van de RVS?
De RVS stelt dit jaar een nieuwe werkagenda op, waarmee de raad de belangrijkste opgaven voor de komende jaren wil adresseren. De RVS heeft al enkele mogelijke thema's benoemd op basis van gesprekken en ontwikkelingen in de samenleving. Nu wil de RVS graag weten welke onderwerpen volgens u  bovenaan de agenda moeten staan. Wat vindt ú de belangrijkste onderwerpen? Met Ranking the Topics geeft u dat met sterren aan. U kunt ook zelf onderwerpen aandragen als deze voor uw gevoel nog missen. Denkt u mee? Brengt u relevante vragen vanuit het sociaal werk en sociaal domein in? Het kost slechts tien minuten en u levert een belangrijke bijdrage aan het werk van de RVS voor de komende jaren. 

Jet Bussemaker is voorzitter van de Raad. Ook is zij hoogleraar Wetenschap, beleid en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg. In haar inaugurele rede pleitte ze onder meer voor fors meer investeren in die inwoners, waar de meeste winst te behalen valt als het gaat om gezondheid, aanpakken achterstand en armoede. We zouden ons volgens Bussemaker meer dan nu moeten richten op het bevorderen van gezondheid bij kwetsbare groepen. “De gezondheidsverschillen tussen mensen met een lagere en een hogere sociaaleconomische status nemen toe. Sociale vaardigheden spelen een steeds belangrijkere rol om gezond te blijven en kansrijken profiteren daar meer van dan kansarmen”, 

Op deze pagina staat informatie over de RVS, over de raadpleging en de werkagenda.

U kunt hier de vragenlijst invullen.
 

Bron: RvS
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten