Nieuwsbericht

Subsidie voor ‘Regionale aanpak verward gedrag’ en ‘Integraal aanbod zorg en begeleiding’

Op 5 augustus 2019 geplaatst door

Werkt u samen met partners uit zorg en veiligheid, het sociaal domein en/of welzijn aan het realiseren van een goed werkende aanpak voor (psychisch) kwetsbare mensen en hun omgeving? Of wilt u een integraal aanbod van begeleiding en behandeling van mensen met verward gedrag in het sociaal domein opzetten? Vraag dan nu subsidie aan.

9de ronde regionale aanpak verward gedrag
In de 9de ronde regionale aanpak verward gedrag kunt u subsidie aanvragen voor het realiseren van een goedwerkende aanpak voor mensen met verward gedrag. In een gedegen contextanalyse laat u zien wat er in uw regio al gebeurt, welke leemten er nog zijn en welke behoeften bestaan. Aan de hand van deze analyse bepaalt u de inhoud, vorm en omvang (budget en looptijd) van uw project. 

De volgende aandachtspunten zijn extra van belang:

  • Verbinding met bestaande aanpak in uw regio

  • Domein overstijgende samenwerking

  • Cliënten en naasten centraal

  • Aandacht voor achterblijvende doelgroepen

  • Inbedding en borging

De subsidie bedraagt maximaal € 100.000,- per project en heeft een looptijd van maximaal 24 maanden. De deadline is op 8 oktober 2019 om 14.00 uur.

Integraal aanbod zorg en begeleiding
De ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag wordt zowel door gemeenten als zorgverzekeraars gefinancierd. Samenwerking tussen beide partijen is dus van cruciaal belang. Gemeenten en hun uitvoeringspartners kunnen nu subsidie aanvragen om een gezamenlijk aanbod van zorg en begeleiding te organiseren. De subsidie bedraagt maximaal € 20.000,- voor een startsubsidie en € 100.000,- voor een uitvoeringssubsidie en heeft een looptijd van maximaal 4 respectievelijk 16 maanden. Ook de deadline van deze subsidieronde is 26 maart 2019 om 14.00 uur.

U kunt subsidie aanvragen om: 

  • een integraal aanbod van begeleiding en behandeling van mensen met verward gedrag in het sociaal domein op te zetten (startsubsidie) 

  • een bestaande faciliteit voor integraal aanbod van (specialistische) begeleiding en (specialistische) behandeling, waarbij al afspraken zijn gemaakt tussen gemeente(n), zorgverzekeraar(s) en zorgaanbieder(s), specifiek te richten op mensen met verward gedrag

  • een nieuwe pilot te starten voor integraal aanbod van (specialistische) begeleiding en (specialistische) behandeling

Het is binnen deze subsidieoproep ook mogelijk om de taken van de jeugdzorg, die nu ook onder de verantwoordelijkheden van de gemeenten vallen, meer integraal aan te bieden.

Inbedding en borging in de 23 verdiepingsregio’s
Naast bovenstaande oproepen, wordt op dit moment ook een subsidieoproep op uitnodiging uitgewerkt. Voor de 23 verdiepingsregio’s van het Schakelteam wordt éénmalig budget beschikbaar gesteld om de goed werkende aanpak op zowel praktisch als bestuurlijk niveau in te bedden en te borgen. Deze subsidieronde staat in het teken van maatwerk, wat betekent dat het per regio kan verschillen wat er nog nodig is en dat daar in het beoordelingsproces rekening mee wordt gehouden. Iedere regio ontvangt een uitnodiging om hiervoor een passend voorstel in te dienen.

Webinar
Wilt u meer weten over deze subsidieoproepen? Sluit u dan aan bij het webinar op dinsdag 3 september van 10.00-12.00. Beide subsidieoproepen worden tijdens dit webinar toegelicht. Inschrijven voor dit webinar kan hier.  

Meer informatie

Trefwoorden: ZONMW, subsidie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten