Nieuwsbericht

Sociaal werkers opgelet, Jenny en Sjef zoeken praktijkverhalen

Op 1 juli 2019 geplaatst door

Jenny en Sjef zoeken 100 sociaal werk praktijkverhalen. 100 verhalen waarin waarin sociaal werkers zoals jij het verschil maken voor ouderen. Kijk op de site voor alle informatie.

Voor een onderzoek in het kader van het programma ‘Langer Thuis’ van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en 21 partners (waaronder VNG en Sociaal Werk Nederland) doen Sjef van der Klein en Jenny Zwijnenburg een beroep op het vakmanschap van sociaal werkers.

Ze doen onderzoek naar de betekenis én de waarde van die het werk van sociaal werkers heeft op de 'sociale basis' van/voor ouderen. Het gaat dus om praktijkverhalen waarin de kracht van het sociaal werk duidelijk wordt gemaakt.

100 praktijkverhalen, waarin de kracht van het sociaal werk duidelijk wordt gemaakt. Casussen met een community-building perspectief zijn in het bijzonder welkom voor het onderzoek. Dus, ben je sociaal werker, werk je met ouderen en heb je voorbeelden waarin je als sociaal werker het verschil hebt gemaakt? Dan wordt je uitgenodigd om maximaal 3 voorbeelden uit jouw praktijk in te dienen. Je kunt er op rekenen dat er echt iets met jou praktijkverhaal gedaan wordt. Jouw voorbeelden zijn namelijk dé manier om ons vakmanschap aan de buitenwereld te presenteren. De onderzoeksresultaten worden met de betrokken ambtenaren en partners van het programma ‘Langer thuis’ besproken, wat hopelijk leidt tot investering in het werk van sociaal werkers. Per schriftelijk ingediend praktijkverhaal ontvang je een cadeaubon van 20 euro . Vul het formulier in op www.100keersociaalwerk.nl

Heb je wel mooie voorbeelden, maar echt geen tijd om ze op papier te zetten? op 8 en 10 juli hebben wij tijd om sociaal werkers telefonisch te interviewen over 3 praktijkverhalen. Wij werken het dan op papier uit. Als dank voor je bijdrage, ontvang je een cadeaubon van 15 euro. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan even een mailtje naar info@aaneen.net

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten