Nieuwsbericht

Terugblik werkbezoek Libertas Leiden 22 mei 2019

18 juni 2019 | 2 minuten lezen

Meedoen in de stad

Werkbezoek bij Libertas Leiden, 22 mei 2019

Psychisch kwetsbare bewoners die niet op eigen kracht deelnemen aan de samenleving of uitgesloten dreigen te raken, blijken prima betrokken te kunnen wordenbij buurtactiviteiten. Daarvoor nodig is wél een ontmoetingsplek in het buurtje en structurele aanwezigheid van het sociaal werk in de coördinerende en sociale rol.

Sociaal Werk Nederland en gasten vanuit GGZ NL, VNG, ministerie van J&V en Movisie waren op werkbezoekin het Huis van de Buurt Matiloin Leiden. We werden meegenomen in de ontwikkelingenrond de aanpak Meedoen in de Stad, ooit gestart als Meedoen in Meerburg. Sjors Gerritsen, directeur bestuurdervan Libertas en wethouder Marleen Damenvan de gemeente Leiden vertelden trots over hun uniekeaanpak,waarbij buurtbewoners succesvol aansluiten in de buurt.

Deze psychischkwetsbarebewoners die niet op eigen kracht deelnemen aan de samenleving of uitgesloten dreigente geraken,blijken prima betrokken te kunnen worden. Zij zijn gebaat bij een breder netwerk in de wijk, meer sociale activiteiten of een heldere dagstructuur.De crux is een ontmoetingsplek in het buurtje en structurele aanwezigheid van het sociaal werk in de coördinerende en sociale

 

Download hier het hele verslag