Nieuwsbericht

Brief van staatssecretaris Blokhuis over de voortgang van het Nationaal Preventieakkoord

Op 18 juni 2019 geplaatst door

Op 23 november 2018 is met ruim 70 maatschappelijke partijen het Nationaal Preventieakkoord getekend met de ambitie om Nederland gezonder te maken. Ter informatie treft u in de bijlagen aan de brief van staatssecretaris Blokhuis over de voortgang van het Nationaal Preventieakkoord en de brief van RIVM met een nadere uitwerking van de opzet en het totstandkomingsproces van de eerste voortgangsrapportage.

'In deze brief informeer ik u over de uitvoering van de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Na een korte inleiding volgt per thema welke resultaten het afgelopen half jaar zijn geboekt en wat het komende half jaar gaat gebeuren. Daarna informeer ik u over overige activiteiten en over de monitoring van de voortgang van de acties uit het akkoord.

Tevens reageer ik met deze brief op het verzoek van de vaste commissie voor VWS om een reactie te geven op de petitie “Hoge bloeddruk en het belang van minder zout in bewerkte voedingsmiddelen” van de Hartstichting (kenmerk 2019Z11274). U vindt deze reactie in paragraaf 2 Voortgang deelakkoord overgewicht.
Ik merk dat veel partijen een groot gevoel van urgentie ervaren om de acties en maatregelen die we hebben afgesproken voortvarend uit te voeren en elkaar daarin scherp te houden. Dat stemt mij positief.'

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten