Nieuwsbericht

Tweede Dialoogsessie. Arnhem - Jongerengezant Naima Azough en jongeren, wethouders en jongerenwerkers

11 juni 2019 | 2 minuten lezen

Het jongerenwerk moet in 2019 op de kaart! Jongerengezant Naima Azough voert gesprekken in het land met jongeren, wethouders en jongerenwerkers. De resultaten van deze Dialoogsessies neemt ze mee naar de Dag van het Jongerenwerk en het congres op 18 juni in Amsterdam.

What’s Up wethouder?! Jeugd, opgroeien en jongerenwerk in Arnhem!
Op maandagochtend 17 juni gaat wethouder Martien Louwers in gesprek met jongeren uit Arnhem. Zij kunnen als geen ander vertellen hoe het is om op te groeien in Arnhem en hoe jongerenwerkers hen stimuleren, begeleiden en beschermen.

Wethouder Martien Louwers gaat over welzijn, wijksturing, burgerparticipatie. Wat hebben de jongeren haar te vertellen over het jongerenwerk in Arnhem? Hoe zit het met de preventieve rol van de jeugd- en jongerenwerkers en welke meerwaarde hebben zij volgens de jongeren voor kinderen en jongeren in Arnhem en voor de samenleving?

De wethouder maakt kennis met enkele bijzondere projecten van onder andere welzijnsorganisatie Rijnstad, JTTA, en de Presikhaaf University. Ze krijgt de unieke kans om meer te horen over werkzaamheden die veelal in stilte worden verricht in haar Arnhem. Arnhem doet veel rond veiligheid, rolmodellen en talentontwikkeling. Onder meer in samenwerking met Vitesse en veelbelovende kleinere organisaties. Zij laten zien hoe je door samenwerking kunt voorkomen dat kinderen uitvallen en hoe je kunt stimuleren dat ze actief meedoen op school en in de samenleving. 

Deze sessie is de tweede in een reeks van vier bijeenkomsten in het land waarbij een ‘scan’ wordt gemaakt van de stand van het jongerenwerk in Nederland. De vorige Dialoogsessie was in Almere op 3 juni.

Op de Dag van het Jongerenwerk, dinsdag 18 juni 2019, vindt het landelijke jongerenwerkcongres plaats. Youth Spot en het Verwey-Jonker Instituut presenteren twee grote onderzoeken over de stand van het jongerenwerk. In de aanloop naar dit congres gaat jongerengezant Naïma Azough (o.a. oud Tweede Kamerlid) met jongeren in gesprek om te horen wat zij hebben aan het jongerenwerk in hun stad. Naima Azough deelt de uitkomsten van de dialoogsessies als dagvoorzitter van het congres op 18 juni met de daar aanwezige jongerenwerkers en andere congresbezoekers.

Tijd              09.30-11.00 uur – inloop vanaf 09.15 uur
Locatie         Jongerencentrum Motion, Brabantweg 115 Arnhem
Thema          Stand van het jongerenwerk in Nederland: situatie in Arnhem
Te gast         Wethouder Martien Louwers

Media zijn welkom. Graag aanmelden bij elich@sociaalwerk.nl
Dit is een initiatief van Sociaal Werk Nederland ism Het Debatbureau. 

Lid wordenContact