Nieuwsbericht

Pilot van start in Heerlen: ‘Anders denken, Anders doen en Anders organiseren’

22 mei 2019 | 1 minuut lezen

Binnen de regio Parkstad (OZL) vinden diverse initiatieven plaats om de gezondheid van burgers te verbeteren. In de wijk Heerlen Hoensbroek (PC 6431-6433) wordt in het kader van MijnZorg een aantal pilots uitgevoerd met de Wijkverpleging, Huisartsen PlusPraktijken, de Nieuwe GGZ en Welzijn (Standby! Heerlen).

Afzonderlijk goede initiatieven, maar gezamenlijk en in verbinding hebben deze pilots een grotere toegevoegde waarde voor de burgers in deze wijk. Daarom is de ambitie uitgesproken door de partners van MijnZorg om deze lopende pilots met elkaar te verbinden en bij elkaar te laten komen in de vorm van een integrale wijkaanpak. Dus geen losse onderdelen meer, maar één vloeiend geheel in zorg en welzijn.

Integrale samenwerking op wijkniveau met positieve gezondheid als uitgangspunt: deze ingrediënten vormen de basis van de pilot ‘Anders denken, Anders doen en Anders organiseren’ in de wijk Hoensbroek in Heerlen.

Eén van de betrokken partijen in deze pilot is Radar, organisatie voor iedereen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, autisme spectrum stoornis of ontwikkelingsachterstand in Zuid-Limburg. Radar is onderdeel van de coöperatie Heerlen STAND-BY!

Met de pilot, die op 2 mei van start ging, willen betrokken partijen hun activiteiten op het gebied van zorg en welzijn beter op elkaar afstemmen. Dat doen ze door anders te gaan werken en daarbij de schotten in de financiering waar mogelijk te omzeilen. Het uiteindelijk doel is een kwalitatief beter, effectiever en goedkoper zorg- en welzijnsaanbod waarin de vraag maar ook de mogelijkheden van de burger echt centraal komen te staan. En die burger meer eigen regie krijgt.

Wie meer wil weten over de pilot kan hier verder lezen en hier.