Nieuwsbericht

15 mei: Jaarcongres Sociaal Werk Nederland

Op 23 april 2019 geplaatst door

CongresSociaal Werk Nederland 2019
Op 15 mei organiseert Sociaal Werk Nederland het jaarcongres in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het volledige programma is inmiddels bekend! U kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod aan mini-colleges, dialoogsessies en (interactieve) workshops. Het thema dit jaar is: Een sterke sociale basis: Werk aan de Wijk!

Thema
Wat zijn kansen en grenzen van ‘de wijk als landingsbaan’ voor de transformatie? Hoe kunnen we de sociale basis in buurten en wijken versterken? Wat is de rol van basisvoorzieningen zoals het sociaal werk bij armoede en schulden, jeugd en opvoeding, gezondheid en preventie? En hoe werken we hierin effectief samen met het Rijk, gemeenten, bewoners, corporaties, maatschappelijke organisaties en zorgverzekeraars? Dat zijn de ’pijlers' van dit congres.

Keuzeprogramma
In de tien deelsessies komen thema’s als armoede, jeugd, gezondheid, preventie, participatie, kwaliteit en verantwoording aan bod. Het is een gevarieerde, scherpe mix geworden met lokale en internationale voorbeelden en verrassende samenwerkingsverbanden. Het volledige keuzeprogramma is terug te vinden op de congreswebsite.

Plenair programma
Ook het plenaire programma is rond. Onder anderen staatssecretaris Tamara van Ark, Marco Pastors, René Scherpenisse en een duo van de Rabobank praten u bij over hun visie op ontwikkelingen rond de sociale basis. Lees hier meer over het plenaire programma.

Aanmelden
Meld u nu aan voor het jaarcongres en maak gebruik van de aantrekkelijke leden- en collegakorting. En nodig uw gemeente uit: stuur deze mail door aan wethouders, raadsleden of ambtenaren van uw gemeente en nodig hen uit om samen te gaan. Jullie krijgen dan beiden ledenkorting. Let op: voor zowel het congres als de deelsessies geldt: VOL=VOL.

Graag tot ziens op 15 mei,
Eric van der Burg voorzitter Sociaal Werk Nederland

mojoimagealt-5748-alt

CongresSociaal Werk Nederland 2019

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten