Nieuwsbericht

Nieuw: Ethische Commissie register Sociaal Werkers

Op 16 april 2019 geplaatst door

Sociaal Werkers die geregistreerd zijn in het register Sociaal Werkers kunnen vanaf nu ondersteuning krijgen van een beroepsethische commissie. De commissie kan hen helpen als zij in hun werk dilemma’s tegenkomen die aan hun (beroeps)normen raken, en waarbij zij niet goed weten wat te doen.

De commissie ondersteunt hen door tijdens de situatie of na het afsluiten ervan te reflecteren. De commissie geeft geen oplossing, maar stelt vragen als: Wat zijn de feiten van de casus? Voor welke keuze of besluit sta je? Welke afwegingen spelen daarbij een rol? Hoe verhouden die zich tot jouw eigen normen? Daarnaast kijkt de commissie wat de Beroepscode voor de sociaal werker zegt.

Met deze reflectie kunnen sociaal werkers verder in hun werk en leren van de situatie. Ingebrachte cases en de reflectie erop worden anoniem gepubliceerd op de website van Registerplein. Deze informatie is voor alle sociaal werkers toegankelijk. Zo leren zij van elkaar!

Meer informatie over hoe het werkt en een filmpje, vind je hier op de website van Sociaal Werk Versterkt  en bij Registerplein.
De website Sociaal Werk Versterkt biedt sociaal werkers mogelijkehden om te werken aan vakmanschap. Deze interactieve infographic is handig: alles wat de site biedt staat bij elkaar. 

Bron: sociaal werk versterkt
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten