Nieuwsbericht

Tweede bijeenkomst landelijk Netwerk Sociale Inclusie en Participatie op 25 april 2019

8 april 2019 | 1 minuut lezen

Op 25 april vindt van 12.00 tot 17.00 uur de tweede bijeenkomst plaats van het Netwerk Sociale Inclusie en Participatie onder de titel Netwerken met Sociale Impact. Locatie: de Social Impact Factory, Vredenburg 40 in Utrecht. Aanmelden kan t/m 12 april.

Het Netwerk Sociale Inclusie en Participatie is een initiatief van RIBW Alliantie en Federatie Opvang. Het netwerk staat open voor iedere organisatie die deel wil uitmaken van de ‘coalition of the doing’ en de ambitie heeft om een normaal en zinvol leven mogelijk te maken voor mensen die sociaal en psychisch kwetsbaar zijn.

De bijeenkomst op 25 april staat in het teken van verdere kennismaking en ontmoeting. Welke netwerken zitten er in ons eigen netwerk, en welke netwerken zijn er dicht om ons heen? Hoe kunnen we elkaar versterken in onze ambities, regionaal en landelijk? Netwerk Housing First, Netwerk Vrouwenopvang, Sociaal Werk Nederland, GGZ Nederland, Samen Sterk zonder Stigma, netwerk Buurtcirkels, platform Ervaringsdeskundigen van de RIBW Alliantie, ze zijn er allemaal de 25e.
Samen bereiken we meer.

Halen en brengen
Het wordt een mix van leren kennen en bij elkaar halen en brengen, waarbij wij voortborduren op de thema’s die we de eerste bijeenkomst op 9 november 2018 hebben opgehaald:
- Ik ben mens: doorbreken van stigma 
- Ik wil wonen / housing first en (onder voorbehoud) tiny houses 
- Geld en werk 
- De hulp die nodig is: samen werken in de wijk

Toevoeging 25 april
- Coalities die werken

We werken toe naar een antwoord op de vragen: wat neem je mee voor je werk in je eigen regio en wat zou je landelijk verder willen brengen? We laten ons inleidend inspireren door de lessen van sociaal ondernemerschap.
Het definitieve programma is nog in de maak en volgt binnenkort, maar we doen ons best om er weer een energieke en inspirerende bijeenkomst van te maken!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marieke Ruinaard, kwartiermaker Netwerk Sociale Inclusie en Participatie, marieke.ruinaard@ribwalliantie.nl

Lid wordenContact