Nieuwsbericht

Staatssecretaris in Parool: 'Geen enkel kind mag leven in armoede'

Op 2 april 2019 geplaatst door

Voor een welvarend land als Nederland is het onacceptabel dat nog altijd een op de tien kinderen opgroeit in armoede, vindt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken. "We moeten naar nul." Van Ark is een van de keynotesprekers op het jaarcongres Sociaal Werk Nederland. Klik hier voor meer informatie of om aan te melden.

Van Ark onthulde gisteren de langverwachte ambities van het kabinet om kinderarmoede tegen te gaan. Belangrijkste uitgangspunt: kinderen moeten meedoen, ongeacht hun thuissituatie. "Als jij nooit voor een verjaardagsfeestje wordt uitgenodigd, omdat je zelf nooit zo'n feestje kunt geven, is de kans groot dat je daar je leven lang last van hebt."

Op bezoek in Leiden prees ze het werk van de Stichting Leergeld, die de portemonnee trekt voor kinderen die anders niet op schoolreisje of bij een voetbalclub zouden kunnen. Ook is ze blij met initiatieven als de Alliantie tegen Kinderarmoede, waarin ruim tachtig bedrijven en organisaties vorige week afspraken dat in 2030 geen kind meer in armoede opgroeit. Volgens Van Ark is er in de samenleving een 'kritische massa' aan het ontstaan waarmee kinderarmoede 'de wereld uit kan worden geholpen'.

Lees het hele artikel bij het Parool

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten