Nieuwsbericht

Wat is de Juiste Zorg op de Juiste Plek?

2 april 2019 | 1 minuut lezen

De Juiste Zorg op de Juiste Plek is een initiatief van zorgpartijen. In dit gedachtegoed staat het dagelijks functioneren van mensen centraal. Van daaruit wordt gezocht naar manieren om zorg te verplaatsen (dichterbij mensen thuis), (duurdere) zorg te voorkomen en zorg te vervangen door bijvoorbeeld eHealth. Dit helpt mensen beter leven en functioneren met hun ziekte of beperking.

Het ministerie van VWS ondersteunt deze beweging waar mogelijk en faciliteert partijen van elkaar te leren en met elkaar in contact te komen. Zie voor meer informatie het rapport van de taskforce, en eerdere berichtgeving Sociaal Werk Nederland. Er is ook nog een bijeenkomst waar zorgaanbieders doorpraten over De Juiste Zorg op de Juiste Plek. 

Aangezien preventie de nieuwe zorg is, en welzijn en welbevinden steeds meer aandacht krijgt, attenderen we leden op de bijeenkomst die gehouden wordt op 16 april in Amsterdam. Praat mee! 

De Juiste Zorg op de Juiste plek heeft een website: die kan worden aangevuld met meer goede voorbeelden en relevante informatie! Profileer SOCIAAL en WELZIJN en WELBEVINDEN en stuur goede voorbeelden in per mail.
Hier vindt u het verslag van de regiobijeenkomst Roden.