Nieuwsbericht

Jaarcongres Sociaal Werk Nederland 15 mei 2019

Op 21 maart 2019 geplaatst door

Op 15 mei vindt in het Spoorwegmuseum te Utrecht het jaarcongres van Sociaal Werk Nederland plaats, Een sterke sociale basis: Werk aan de Wijk! Het plenaire programma is rond.

mojoimagealt-5928-alt

Plenair programma
Met staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) gaan we in gesprek over hoe we kwetsbare mensen weer perspectief kunnen geven om mee te doen. Met een steuntje in de rug, een stok achter de deur, of allebei? Daarna is het de beurt aan Marco Pastors, voormalig wethouder in Rotterdam en nu programmadirecteur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Wat is zijn visie op effectief wijkwerk? Wat is er absoluut nodig voor een sterke sociale basis?

René Scherpenisse is directeur van de Tilburgse woningbouwcorporatie Tiwos én bestuurslid van Aedes. Hij gaat in op de wisselwerking tussen wonen en sociaal werk. Wat gaat goed en waar hapert het? Het Rabobank-duo Ans Verhoef en Theo Harms vertelt over de rol die de Rabobank pakt bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Waarom doen ze het en wat verwachten ze in ruil daarvoor?

Thema
Wat zijn kansen en grenzen van ‘de wijk als landingsbaan’ voor de transformatie? Hoe kunnen we de sociale basis in buurten en wijken versterken? Wat is de rol van basisvoorzieningen zoals het sociaal werk bij armoede en schulden, jeugd en opvoeding, gezondheid en preventie? En hoe werken we hierin effectief samen met het Rijk, gemeenten, bewoners, corporaties, maatschappelijke organisaties en zorgverzekeraars? Dat zijn de ’pijlers' van dit congres.

Doelgroep
Ons jaarcongres is voor:

  • Lidorganisaties van Sociaal Werk Nederland (bestuurders, staf, leidinggevenden, adviseurs, beleidsmedewerkers, professionals)
  • Onze partners in het sociale domein, zoals gemeenten, zorgorganisaties, GGZ, vrijwilligersorganisaties, burgerinitiatieven, zorgverzekeraars, onderwijs, politie, kinderopvang, woningbouwcorporaties, ministeries, maatschappelijke ondernemers en bedrijfsleven.

Aanmelden
Nog tot 31 maart kunt u zich aanmelden met gebruik van een aantrekkelijke vroegboekkorting, maar ook daarna betaalt u een aantrekkelijke prijs. Aanrader: kom met een aantal collega's dan mag de 5e collega gratis naar binnen. Alle kortingen op een rijtje:

  • Ledenkorting: een gereduceerd tarief voor leden
  • Vroegboekkorting: aanmelden voor 31 maart met € 50 korting
  • Groepskorting: vijfde collega gratis voor leden, ook in combinatie met de vroegboekkorting
  • Nodig je gemeente uit: stuur deze mail door aan wethouders, raadsleden of ambtenaren van jouw gemeente en stel voor om samen te gaan. Jullie krijgen dan beiden ledenkorting.

mojoimagealt-5928-alt

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten