Nieuwsbericht

Nieuwe onlinetool: Leren in sociaal werk

14 maart 2019 | 1 minuut lezen

Goed vakmanschap is de basis voor goede dienstverlening. Daarom is het belangrijk dat sociaal werkers zich blijven ontwikkelen. Maar hoe kan beroepsontwikkeling ingepast worden in de drukte van je dagelijkse werk? En hoe sluiten ontwikkelactiviteiten aan bij wat er nu en straks gevraagd wordt van jou als professional?

In de onlinetool Lereninsociaalwerk.nl zijn praktijksituaties en het Beroepscompetentieprofiel voor de sociaal werker het vertrekpunt om met beroepsontwikkeling aan de slag te gaan. De praktijksituaties, de leervragen en de competenties zijn herkenbaar voor professionals.

Daarnaast biedt de tool een breed palet aan ontwikkel- en reflectieactiviteiten. Hiermee kunnen sociaal werkers zelf kijken wat aansluit bij hun eigen werk en professionele ontwikkeling.

Lereninsociaalwerk.nl kan individueel ingezet worden voor een persoonlijk ontwikkelplan of voor beroepsregistratie bij Registerplein. Maar er zijn ook voldoende aanknopingspunten om er gezamenlijk als team mee aan de slag te gaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan naar www.lereninsociaalwerk.nl.

Lereninsociaalwerk.nl is gemaakt door Sociaal Werk Versterkt en Sociaal Werk -werkt! met de input en feedback van 35 sociaal werkers.
www.sociaalwerkversterkt.nl
www.sociaalwerk-werkt.nl