Nieuwsbericht

Project rond sociale veiligheid? Doe mee aan de Hein Roethofprijs

Chris Bos
5 maart 2019 | 1 minuut lezen

De Hein Roethofprijs geeft nationale bekendheid aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit. De prijs is jaren geleden in het leven geroepen door het ministerie van Justitie en Veiligheid en wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een innovatieve, creatieve en effectieve manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt.

Iedereen kan deelnemen: buurtwerkers, jongerenwerkers, bewonersverenigingen, wijkraden, politie, bedrijven, verenigingen, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, gemeenten en Openbaar Ministerie.

De genomineerden en de winnaar krijgen media-aandacht, landelijke waardering en een korte film van het project voor hun eigen communicatie-activiteiten. Bovendien inspireren deze projecten anderen om elders soortgelijke projecten op te zetten. De winnaar ontvangt € 10.000 om het project uit te bouwen of te versterken.

Ook sociaalwerkorganisaties kunnen dus meedoen; én in de prijzen vallen. Het Utrechtse project Bloedlink bijvoorbeeld was in 2015 gedeeld winnaar. Sociaal werker van het jaar 2015 Nora el Abdouni was nauw betrokken bij dat project.

Heb jij of ken jij een project dat criminaliteit voorkomt of de sociale veiligheid vergroot en kun je een stevige ondersteuning in de goede richting gebruiken? Lees meer over de criteria voor deelname aan de prijs en stuur een ingevuld inschrijfformulier in.