Nieuwsbericht

‘Moresprudentie. Ethiek en beroepscode in het sociaal werk’

Marije van der Meij
25 februari 2019 | 1 minuut lezen

‘Moresprudentie. Ethiek en beroepscode in het sociaal werk’ 

Voor sociaal werkers bestaan diverse beroepscodes, die handvatten en richtlijnen bevatten voor het omgaan met ethische dilemma's. Vanuit het professionaliseringsprogramma Soiaal Werk Versterkt is een nieuwe overkoepelende beroepscode ontwikkeld voor sociaal werkers. Lees hier voor meer info, een animatie en een introductiefilmpje. 

Het uitgebreide en concrete boek "Moresprudentie. Ethiek en beroepscode in het sociaal werk" biedt sociaal werkers een bron aan casuistiek en handelingsopties om iin hun dagelijks werk om te leren gaan met ethische dilema's. De auteurs van dit boek waren ook betrokken bij de ontwikkeling van de Beroepscode voor sociaal werker.

De nieuwe druk telt met 365 pagina’s bijna 100 pagina’s meer aan informatie en actuele ontwikkelingen dan de vorige versie. Er staat nieuws in over vernieuwingen in het onderwijs, het werkveld (o.a. de beroepsvereniging), het beroepsregister/tuchtrecht en de beroepscodes.

Ook is er aandacht voor een vierde hoofdstroming ethiek en de vorming tot normatief professioneel en ethisch actorschap. Het boek bevat bovendien een nieuw ‘Stappenplan’ voor morele dilemma’s en een schematisch overzicht van het beroep sociaal werker. Het is vooral een compleet boek over beroepsethiek en beroepscode in het sociaal werk.

Kijk voor meer informatie op: www.moresprudentie.nl

In de bijlage of Download hier een gratis uitgebreide brochure over het boek. In 16 pagina's krijg je een goed indruk van het boek. De inhoudsopgave van de brochure is:

1 Een korte introductie. Wat doe je als….?

2 Een ethisch dilemma herkennen

3 Drie perspectieven bij het oplossen van morele dilemma’s

4 Beroepscodes in het sociaal werk

5 Wat zeggen de beroepscodes?

6 Stappenplan bij ethische dilemma’s

7 Van beroepscode naar moresprudentie

8 Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk

9 Boek Moresprudentie. Ethiek en beroepscode in het sociaal werk