Nieuwsbericht

Aanmelden IKC-dag op locatie: Casa Tweetalige Montessorischool

19 februari 2019 | 2 minuten lezen

In een serie van vier inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk.

Tijdens deze editie opent de Casa Tweetalige Montessorischool in Pijnacker haar deuren voor ons. Bijzonder aan dit IKC is de indeling in een groep 1 tot 3-jarigen en een groep 3 tot 6-jarigen. Tijdens de bijeenkomst zal de doorgaande lijn binnen het IKC een belangrijk thema zijn.

Leeromgeving Casa, die zich bewust géén school noemt, is vijftig weken per jaar open, van 8:00 tot 18:00 uur en doet mee aan het experiment flexibele schooltijden. Een aantal leerkrachten is internationaal opgeleid (ook hier is het ieder jaar een uitdaging de formatie rond te krijgen). Honderden kinderen in Pijnacker en omgeving staan op de wachtlijst bij Casa.

Globaal programma

1. Ontvangst door directeur-bestuurder Tessa Wessels.
2. Toelichting op het onderwijs en de leeromgeving met rondleiding door Casa.
3. Verplaatsen naar bovenbouwlocatie.
4. Inleiding en uitnodiging tot gedachtenwisseling door GGD GHOR over toezicht op de kinderopvang. Mogelijk in combinatie met een presentatie door Onderwijsinspectie over toezicht op onderwijs in een IKC.
5. Netwerklunch

Over de IKC-dagen op locatie
De IKC-dagen zijn voor bestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden die meer willen weten over thema’s zoals doorgaande leerlijn, bestuurlijke modellen voor IKC’s, passend onderwijs en samenwerking met jeugdhulp. Deelnemers gaan met IKC-bestuurders in gesprek over visievorming, de beste strategie en (be)sturing voor ‘hun’ IKC en over noodzakelijke processtappen tijdens het transformatieproces van school en kinderopvang naar integraal kindcentrum.

Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen over het voorkomen van valkuilen op de werkvloer, het aanjagen van successen en om ervaringen uit te wisselen met locatiemanagers.

De bijeenkomsten zijn praktisch, thematisch opgezet met relevante IKC-thema’s en worden gehouden op wisselende IKC-locaties. De lunch is inbegrepen en op elke locatie is een rondleiding onderdeel van het programma.

Praktische informatie en aanmelden

U kunt zich aanmelden via een e-mail naar ditis@etuconsult.nl (Job van Velsen) met uw naam, functie, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving.

Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Neem gerust uw partner uit de gemeente, de jeugdzorg, de kinderopvang of peuterspeelzaal mee, maar vermeld dit s.v.p. wel bij uw aanmelding. Er is plek voor maximaal 24 deelnemers en vol is vol.

Een week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u het definitieve programma.

Lid wordenContact