Nieuwsbericht

Eerste webinar Tweede Kamer over schulden succesvol

29 januari 2019 | 1 minuut lezen

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft op 28 januari een webinar gehouden over schulden. Het is de eerste keer dat de Tweede Kamer deze vorm gebruikt om in contact te komen met een grote groep mensen die bepaalde onderwerpen direct raken. Meer dan 200 mensen gingen online in gesprek met Kamerleden over schuldenproblematiek.

Onder leiding van commissievoorzitter Michel Rog werd met het online publiek en in de studio met ervaringsdeskundigen Eline Schievink en Fred Dijk en schuldhulpverlener Liselotte Maas gesproken over twee onderwerpen: hoe mensen in de schulden komen en wanneer het moment is geweest dat mensen hulp hebben gezocht.

“Met een webinar kunnen we een grotere groep mensen vragen hun ervaringen te delen. Ik heb van de online deelnemers gehoord dat ze blij waren dat mensen in de schulden nu een gezicht hebben gekregen doordat ze hun verhaal met ons konden delen. De commissieleden hebben met deze reacties waardevolle informatie gekregen die zij goed kunnen gebruiken als voorbereiding op toekomstige debatten over schulden”, aldus commissievoorzitter Michel Rog.

Het webinar is terug te kijken via: https://channel.royalcast.com/tweedekamer/#!/tweedekamer/20190128_1

Thema schulden
De commissie SZW besteedt met een speciaal programma extra aandacht aan het thema schulden. Het doel is om de kennispositie van de Tweede Kamer op dit punt te versterken. Er wordt gekeken naar manieren om te voorkomen dat mensen in de schulden terechtkomen en naar wat verschillende organisaties binnen de rijksoverheid en gemeenten hiervoor kunnen doen. Daarnaast gaat de commissie op zoek naar lessen uit andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en Zweden.