Nieuwsbericht

‘Sterk meidenwerk’ winnaar HvA Research Award 2019

Chris Bos
29 januari 2019 | 1 minuut lezen

Het onderzoek van Cynthia Boomkens, Judith Metz en Jolanda Sonneveld is bekroond tot het beste HvA onderzoek 2019. Dit is bekend gemaakt tijdens de HvA-onderzoeksdag waar ook prijzen werden uitgereikt voor het beste HvA-onderzoek voor de Stad én het beste bachelor- en mastereindwerk.

Kracht van meiden
Het winnende onderzoek met de titel ‘Sterk meidenwerk’ gaat over het begeleiden van meiden in kwetsbare situaties bij hun identiteitsontwikkeling, zodat zij eigenaar worden over hun eigen leven. De jury prijst het onderzoek om de originaliteit, de creatieve werkvormen, de aansluiting bij de grootstedelijke sociale problematiek en de nauwe samenwerking met verschillende Amsterdamse welzijnsorganisaties en lectoraten. Ook is de jury zeer te spreken over de vertaling van de resultaten naar het handboek ‘Kracht van meiden!’ voor professionals.

Het beste mastereindwerk
Masterstudent Olga Onrust, masteropleiding Pedagogiek, heeft de prijs voor het beste mastereindwerk binnengehaald met haar onderzoek ‘Maatwerk: Een onderzoek naar de werkzame elementen en voorwaarden voor het werken met maatwerk op het Zuiderlicht College te Amsterdam.’ De jury is onder de indruk van de concrete aanbevelingen die Olga doet voor onderwijsinstellingen zoals Zuiderlicht College die haar leerlingen, ondanks de onderlinge verschillen, de mogelijkheid wil bieden te versnellen, verbreden of verdiepen.

Maatschappelijke impact
De jury, bestaand uit 14 HvA-lectoren, was onder de indruk van de maatschappelijke relevante thema’s van de onderzoeken en de originaliteit van de aanpak. Het brede scala aan inzendingen reflecteert de reikwijdte van ons HvA-onderzoek en laat de impact zien van ons onderzoek op het onderwijs, op de samenleving en vooral op de Metropoolregio Amsterdam.

Zie ook het bericht op de HvA-website