Nieuwsbericht

Geestelijke verzorging en sociaal werk: Netwerk palliatieve zorg heeft subsidiegeld voor sociaal werk en bijscholing

24 januari 2019 | 1 minuut lezen

Mensen die thuis wonen en geconfronteerd worden met zingevingsvragen – bijvoorbeeld bij ziekte, ouder worden en sterven – kunnen binnenkort een beroep doen op geestelijke verzorging. Tot nu toe werd geestelijke verzorging alleen vergoed bij verblijf in een instelling, zoals een ziekenhuis of verpleeghuis. Eerder kondigde minister De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer een subsidieregeling voor deze bredere inzet van geestelijke verzorging aan. Deze regeling is op 15 januari 2019 gepubliceerd in de Staatscourant.

Netwerken palliatieve zorg kunnen dit subsidiegeld ook besteden aan sociaal werk; in de vorm van bijscholing levensvragen, of door hen als geestelijke verzorgers in te zetten. Het ministerie van VWS heeft een uitnodiging verstuurd aan de netwerken palliatieve zorg om deze subsidie aan te vragen met daarbij uitleg over de aanvraagprocedure.

Via deze bestaande netwerken kan het geld ingezet worden voor onder andere consulten van geestelijke verzorgers aan thuiswonende ouderen, patiënten en hun naasten; bijscholing van professionals en vrijwilligers in het sociaal werk; en het opzetten ven netwerken voor levensvragen.
In de bijlage een factsheet met de belangrijkste informatie.
Voor vragen of meer informatie mail naar Joep van de Geer, jvandegeer@agora.nl