Nieuwsbericht

Sociaal Werk Nederland draagt Eric van der Burg voor als nieuwe bestuursvoorzitter

Op 21 januari 2019 geplaatst door

Op 14 maart 2019 draagt het bestuur van Sociaal Werk Nederland Eric van der Burg voor als nieuwe voorzitter. Dat gebeurt tijdens een extra ledenvergadering. Als de leden instemmen met deze voordracht zal Eric van der Burg vanaf dat moment het voorzitterschap overnemen van Eric Lemstra. Die nam het voorzitterschap waar sinds 1 oktober 2018, toen Marijke Vos vertrok naar de Raad van State.

Eric Lemstra over de voordracht: “Met Eric van der Burg komt er iemand binnen met een breed netwerk en een flinke bak energie. Wij denken dat Van der Burg de juiste persoon is om samen met de branche juist nu de kracht en veelzijdigheid van het sociaal werk onder de aandacht te brengen van gemeenten en de vele andere partijen waarmee wij samenwerken en schakelen, zowel lokaal als landelijk. Zijn ervaring in gemeenteland, in de zorg én met het ondernemerschap komt goed van pas voor onze branche die zich op al die terreinen begeeft.”

Loopbaan van Van der Burg
Eric van der Burg is fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Amsterdam. Hij werkte van 2010 - 2018 ook als wethouder, met onder meer portefeuilles als Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Ouderen, Ruimtelijke Ordening en Organisatie en Integriteit. Bovendien was hij van 2010-2014 lid van het hoofdbestuur van de VNG.

Van der Burg is op dit moment onder meer actief als voorzitter van de Landelijke Obesitastafel (preventieakkoord, VWS) en trekt als eenzaamheidsambassadeur Noord-Nederland door om met wethouders te spreken over dit thema. Hij brengt kennis mee vanuit zijn verleden als bestuurder in de ouderen- en gehandicaptenzorg, de sportwereld en ondernemerschap.

Bron: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten