Nieuwsbericht

VGN draagt Boris van der Ham voor als nieuwe bestuursvoorzitter

10 januari 2019 | 1 minuut lezen

Het bestuur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) draagt tijdens een extra ledenvergadering op 23 januari 2019 Boris van der Ham voor als nieuwe voorzitter. Als de VGN-leden instemmen met deze voordracht, neemt de oud-politicus per direct de voorzittershamer over van Greet Prins. Zij nam na het vertrek van Femke Halsema het voorzitterschap tijdelijk over.

Greet Prins, vicevoorzitter VGN-bestuur, over de voordracht: “We verwachten dat de VGN met Boris van der Ham een verbindende voorzitter krijgt, die weet hoe brancheorganisaties werken en een sterk voorstander is van participatie. Boris kan met zijn bestuurlijke ervaring en schakelend vermogen samen met de leden werken aan de veranderingen en vernieuwingen die de komende jaren van groot belang zijn voor de gehandicaptenzorg.”

Politieke loopbaan
Boris van der Ham was van 2002 tot 2012 volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer voor D66. Hij was vicefractievoorzitter en woordvoerder op onder andere onderwijs, economische zaken en milieu. Hij was ook verantwoordelijk voor een groot aantal initiatiefwetsvoorstellen, waaronder het schrijven van het wetsvoorstel om gelijke behandeling van gehandicapten in artikel 1 van de Grondwet op te nemen.

Sinds zijn vertrek uit de Kamer bekleedt Boris van der Ham verschillende bestuurlijke functies in het bedrijfsleven, bij brancheorganisaties, de culturele sector, de zorg en de media. Hij is bovendien voorzitter van het Humanistisch Verbond, acteur en heeft als schrijver verschillende boeken op zijn naam staan. Deze werkzaamheden zijn goed te combineren met dit nieuwe voorzitterschap.

VGN bestuurslid Greet Prins nam vanaf juni 2018 de voorzittersrol tijdelijk over van Femke Halsema, omdat laatstgenoemde werd voorgedragen voor het burgemeesterschap van Amsterdam. Halsema was vanaf november 2015 voorzitter van de VGN.