Nieuwsbericht

Mooie voorbeelden innovatieve dagactiviteiten ouderen

Nienke Kuyvenhoven
3 december 2018 | 1 minuut lezen

Dingen blijven doen die toen en nu belangrijk zijn. Voor veel ouderen zijn dagactiviteiten een goede manier om zin te blijven geven aan hun leven. In Nederland zijn tal van mooie initiatieven genomen om dagactiviteiten met verschillende partners inhoud te geven, dichtbij en met ouderen.

BeterOud wil laten zien welke vernieuwende concepten er zijn voor dagactiviteiten voor ouderen. We maakten een aantal korte video’s om professionals en beleidsmakers te inspireren en te motiveren om (met elkaar) aan de slag te gaan. De eigen wensen en mogelijkheden van ouderen staan centraal. Twee video’s werden op 28 november gepresenteerd tijdens de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderenzorg’. Er volgen er binnenkort nog twee.

Sociaal werk met De Ontmoetingskamer in Tilburg
Eén van de filmpjes is de De Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet in Tilburg, onder coordinatie van sociaalwerkorganisatie Contour De Twern. Hier nemen oudere mensen met geheugenproblemen enkele malen per week deel aan activiteiten, van koffie drinken tot spelletjes en naar het winkelcentrum gaan. De mantelzorger: ‘Het is fijn omdat het mij verlichting geeft en hij vindt het geweldig hier.’ De deelnemer: ‘Samen zijn is leuk. Het is lekker rustig, je kan hier lachen en er zijn een hoop mooie meiden.’

Een tweede filmpje is opgenomen bij sportclub Onze Gezellen in Haarlem, hier komen ouderen uit de wijk wekelijks bij elkaar om te voetballen en voor andere beweegactiviteiten.