Nieuwsbericht

Versterking op het thema preventie: een nieuw gezicht bij Sociaal Werk Nederland

Op 27 november 2018 geplaatst door

Het komende jaar wordt Sociaal Werk Nederland versterkt door Johan Huttinga. Hij gaat zich bezighouden met het thema preventie. Johan: 'We moeten preventie echt beter gaan verkopen en meer gebruik maken van elkaar. Het lukt niemand om in z'n eentje preventie op de kaart te zetten.' Johan wil regionaal  en landelijk ‘de boer op’ voor de positionering en profilering van het sociaal werk als onmisbare preventieve werksoort in het sociaal domein. Hoe ziet preventie er uit in de praktijk van het sociaal werk? Hoe kunnen we dit versterken? Wat werkt als het om preventie gaat en hoe kunnen we dit inrichten op actuele inzichten en behoeften in de maatschappij?

Johan kent het sociaal domein goed. Hij heeft  ervaring als uitvoerend werker en als leidinggevende in het sociaal werk, was beleidsmedewerker Wmo en Participatie bij een gemeente en accountmanager in de GGZ. Johan brengt kennis en ervaring mee met de uitvoering op de werkvloer, beleid en kwaliteit. Zo weet hij wat de behoeften zijn van gemeenten, maar ook wat de professional nodig heeft om kwaliteit te leveren in het proces van transformatie. Johan gaan zich op dit moment focussen op drie belangrijke aandachtsgebieden; Ouderen, Welzijn op Recept en het Nationaal Preventieakkoord en zet in op het beter ‘vermarkten’ van preventie samen met de leden in de regio.

‘Preventie is wellicht een lastig vorm te geven thema,’ merkt Johan op. 'Juist daarom is de samenwerking tussen leden, gemeenten, andere branches, ministeries, en Sociaal Werk Nederland zo belangrijk en zo waardevol. Met elkaar moeten we de overtuiging hebben dat we de juiste ondersteuning leveren. Zo werken we samen aan een sterke sociale basis en stellen we mensen in staat om een oplossing te vinden voor hun problemen. En vooral: problemen te voorkómen.'

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten