Nieuwsbericht

12-12 Landelijk congres 'Jongerenwerk voorkomt zorg?!'

Vivian van Gameren
30 oktober 2018 | 1 minuut lezen

Op 12 december aanstaande is het zover, het landelijk congres Jongerenwerk voorkomt zorg?! Aanmelden kan vanaf vandaag en ook het programma is rond. Hoe draagt jongerenwerk bij aan het voorkomen van zorg? En hoe slagen ze er toch steeds maar weer in om juist ook kwetsbare jongeren te helpen om hun talenten te ontplooien?

Wethouders met een hart voor jongeren spreken elkaar op dit congres. We kijken over de grens naar Vlaanderen om te zien hoe ze bijvoorbeeld in Mechelen hun jongerenwerk positioneren en welke succes-indicatoren zij hanteren. Maar de focus ligt natuurlijk op het jongerenwerk in Nederland, vooral op de huidige functies en taken ervan als onderdeel van lokaal beleid rond jeugdhulp, veiligheid en onderwijs. Kortom: hoe werken we aan een sterke sociale basis voor jeugd! En bovendien: we praten niet alleen óver jongeren, maar ook mét hen. Dat gebeurt in interactieve sessies van het spraakmakende jongerenwerk van R-Newt uit Tilburg.

Programma
Het programma is bekend het belooft een inspirerende dag te worden. Zo zal wethouder Marcelle Hendrickx in haar speech de visie en ambitie op het jeugddomein van de gemeente Tilburg geven. Haar centrale boodschap: Heb het lef om met elkaar in het normale leven te investeren op zo'n manier dat het mensen gelukkiger en gezonder maakt. 

Ook Gon Mevis, directeur/bestuurder van ContourdeTwern, is een van de sprekers. Mevis zal in een kritisch pleidooi ingaan op de vraag waar het jongerenwerk kansen dreigt te laten liggen en hoe gemeenten de waarde van het jongerenwerk veel beter zouden kunnen benutten.

Het hele programma en de workshopsessies vind je hier.

Klik hier om direct aan te melden

Lid wordenContact