Nieuwsbericht

Samen sturen op doen wat werkt

18 oktober 2018 | 2 minuten lezen

Grote maatschappelijke vraagstukken als eenzaamheid en armoede, hoe pak je die aan? Door te doen wat werkt. Maar hoe organiseer je dat als gemeente en maatschappelijke organisaties? De gemeente Alphen aan den Rijn, Sociaal Werk Nederland en Movisie nodigen je samen uit voor het eerste landelijk congres ‘Samen sturen op doen wat werkt’ op 21 januari 2019 in het stadhuis van Alphen aan den Rijn. Maak kennis met beproefde en innovatieve praktijkvoorbeelden en leer van elkaar.

Wat staat op het programma van ‘Samen sturen op doen wat werkt’?

Inspiratie
Spraakmakende experts willen de deelnemers aan het denken zetten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zie en hoor je daarna hoe gemeenten en maatschappelijke organisaties zich in de praktijk organiseren om te doen wat werkt. Hoe zijn die ‘pioniers’ aan de slag, wat is hun motivatie en waar lopen zij tegenaan?

Meningsvorming
Met deskundigen gaan de deelnemers in gesprek over vragen als: Wie stuurt er wie? Wat is de rol van burgers? Staat beleid centraal of doen wat werkt? En is dat altijd te combineren?

Kennisuitwisseling
Het congres gaat over sturen, organiseren en lerende praktijken. Hoe gebruik je daarbinnen wetenschappelijke kennis, expertise van professionals en ervaringskennis van cliënten en burgers? Deelnemers wisselen met elkaar uit over hoe zij tot bepaalde keuzes gekomen zijn om doen wat werkt in hun gemeente of organisatie te organiseren.

Lees bijvoorbeeld hoe sociaalwerk-directeur Anita Keita van Versa Welzijn dat doet in Hilversum en omgeving. 
Op de informatiemarkt maak je kennis met de handige Wat werkt bij-dossiers, de databank Effectieve Sociale Interventies en andere kennisdatabanken, verbetertools, de InstrumentWijzer voor het meten van effecten en nog heel veel meer.

Presentaties en deelsessies
Je kunt kiezen uit diverse interactieve deelsessies waarin de praktijk van sturen en organiseren centraal staat. We nodigen je daarom uit om je collega bij je gemeente of je maatschappelijke organisaties mee te nemen. Maak gebruik van de early bird korting.

Kom dus samen naar het congres Samen sturen op doen wat werkt!
Sturen op doen wat werkt is iets wat je sámen doet: gemeenten en maatschappelijke organisaties. Dit congres is daarom interessant voor bestuurders en stafmedewerkers binnen het sociaal domein.

Bekijk het voorlopige programma.

Datum: 21 januari 2018, 10.00 – 17.00 uur.
Locatie: Stadhuis, Alphen aan den Rijn.
Toegang: Een kaart kost 195 euro. Meld je aan voor 1 december en ontvang 20 euro korting!

Aanmelden: Movisie.nl/samendoenwatwerkt

Organisatie
Movisie, de Gemeente Alphen aan den Rijn en Sociaal Werk Nederland organiseren samen het eerste landelijk congres ‘Samen sturen op doen wat werkt’. Het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken is mediapartner.

Lid wordenContact