Nieuwsbericht

Sociaal Werk Nederland zoekt een nieuwe voorzitter

Op 9 oktober 2018 geplaatst door

In verband met het vertrek van Marijke Vos naar de Raad van State zoekt Sociaal Werk Nederland een nieuwe voorzitter. Het profiel en de procedure rond deze vacature vindt u in de bijlage.

De nieuwe voorzitter is niet per definitie uit de branche afkomstig, maar fungeert wel als boegbeeld van het sociaal werk. Hij of zij is een netwerker pur sang, kent de weg in Den Haag en binnen de gemeentelijke wereld en weet wie je waarvoor aan zijn jasje moet trekken. Hij of zij beweegt zich makkelijk in een speelveld met verschillende belangen en brengt bij stakeholders en media voor het voetlicht wat het sociaal werk bijdraagt aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken en welke randvoorwaarden daarvoor nodig zijn. Op deze manier geeft de voorzitter als boegbeeld en vertegenwoordiger inhoud aan de profilering en positionering van de branche.

Intern is hij of zij bovendien degene die bestuur en leden prikkelt en uitdaagt, maar ook degene die samenbrengt en verschillen overbrugt. Hij of zij is vaardig in het bij elkaar houden van een heterogene achterban. De nieuwe voorzitter geeft met zijn of haar mede bestuurders richting aan de ingezette ontwikkeling naar een Vereniging 3.0 met nieuwe verdienmodellen en waarbij Sociaal Werk Nederland wordt ervaren als een netwerk van netwerken. 

Voor meer informatie zie de bijlage. 

Bron: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie: Communicatieadviseur
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten