Nieuwsbericht

Financieel Fitte Werknemers - 'niet sexy' wel noodzakelijk!

8 oktober 2018 | 1 minuut lezen

"Dat verwacht je niet. Je bezoekt een bijeenkomst van Samen in de Regio, je denkt bijgepraat te worden over werknemers in financiële problemen en ineens … schiet je in de stress! Gelukkig zakte dat al snel en hadden de aanwezigen de praktische tips en de kennis over een werknemer in financiële nood niet willen missen. Een aangename manier om van een ‘niet sexy’ onderwerp in een paar uur tijd heel goed op de hoogte te raken.

Jacqueline Beekman, een duizendpoot in de landelijke arena van het sociale domein en vertegenwoordiger van de Moedige Dialoog, liet in een korte oefening het gevoel van stress ervaren bij alle aanwezigen. Twee minuutjes maar, maar de impact ervan was duidelijk te voelen. Werknemers met financiële problemen ervaren continu stress. Welke invloed het heeft op hun functioneren laat zich niet zomaar raden." 

Jacqueline Beekman werkt als beleidsmedewerker voor Sociaal Werk Nederland aan Moedige Dialoog.  Moedige Dialoog bestaat uit lokale netwerken waarin bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties als gelijkwaardige partners aan een duurzame aanpak van geldstress, armoede en schulden. Zo vergroten zij de financiële en sociale redzaamheid in hun regio.

De samenwerking vindt plaats in de vorm van netwerken. De naam hiervan kan per regio verschillen, maar de basis is gelijk. Op dit moment zijn in 15 regio’s netwerken actief en medio 2018 gaan we in 10 nieuwe regio’s van start. Onze ambitie is om in heel Nederland actief te zijn met zo’n 100 Moedige Dialoog netwerken.

Centraal is er ondersteuning vanuit het landelijke kernteam Moedige Dialoog. Hierin zijn Sociaal Werk Nederland en Rabobank vertegenwoordigd als initiatiefnemers. Het team is compleet met de inzet van Community Partnership Consultants. Wilt u in uw regio ook een netwerk? Hier vindt u meer informatie. 

Het hele artikel over bijeenkomst van Samen in de Regio vindt u hier.