Nieuwsbericht

Sociaal Werk Nederland in de media

25 september 2018 | 1 minuut lezen

Sociaal Werk Nederland en het sociaal werk waren extra in 'the picture' afgelopen week. Prinsjesdag was hier de directe aanleiding van, maar breder speelt dat het sociaal werk verandert door transities en veranderende maatschappelijke problemen. Mede daarom schreef Marijke Vos een scherp opiniestuk in de Volkskrant waarin ze bestuurders en beleidsmakers opriep om over de brug te komen en om te voorkomen dat de sociale basis verder wordt uitgehold. Maar er was meer media-aandacht; een overzicht van de belangrijkste mediamomenten van afgelopen week.

Op prinsjesdag zelf verscheen het opiniestuk van Marijke Vos in de Volkskrant. ''Sociaal werkers roeien met de riemen die ze hebben, maar die zijn te kort en steken niet diep genoeg,'' waarschuwt voorzitter van Sociaal Werk Nederland Marijke Vos. Lees hier het hele artikel op de website van de Volkskrant.

Op donderdag was er op Radio1 aandacht voor onderzoek van Quirine Eijkman, lector Toegang tot het Recht aan de Hogeschool Utrecht. Ze heeft met een onderzoeksteam een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat sociaal werkers eigenlijk meer mensenrechtenactivisten zouden moeten zijn. Ook te gast was Jenny Zwijnenburg, sociaal werker van het jaar 2014. Luister of kijk hier het hele item.

Op vrijdag was Marijke Vos, voorzitter Sociaal Werk Nederland, te gast bij Radio1 in het programma Nieuwspoort tussen 15:00 en 16:00 uur. Luister of kijk hier het hele programma.

Marijke Vos werd ook geïnterviewd voor het magazine InVorm. Dit is het magazine over ontwikkelingen in zorg en Welzijn in Noord-Brabant. Het interview staat in het magazine zelf, maar is ook in pdf vorm terug te lezen. Open de pdf versie van het artikel hier.

Lid wordenContact