Nieuwsbericht

Welke organisatie wint de eerste Transformatie Trofee?

3 september 2018 | 1 minuut lezen

Nee, het hóeft geen robot of app te zijn. Een onverwachte samenwerking tussen bedrijfsleven, bewoners en een sociaal werker? Of juist een bestaande interventie in een eigentijds jasje? Op 28 november 2018 weten we het, dan wordt de eerste Transformatie Trofee uitgereikt.

Sociaal Werk Nederland wil met deze prijs sociale vernieuwing in buurten en wijken stimuleren en zichtbaar maken. Van maandag 3 september t/m woensdag 31 oktober kunnen kandidaten worden aangemeld.

Innovatie in het sociaal domein? #Hoedan? #Nouzo!
De Transformatie Trofee gaat naar een organisatie die voorop loopt met concrete vernieuwing in de ondersteuning van kwetsbare bewoners en buurten. Bijvoorbeeld met een project dat werkelijk bijdraagt aan ‘meer preventie en minder dure zorg’. Of een aanpak waarbij professionals volgens een nieuwe formule optrekken met buurtbewoners. Of die vindingrijke combinatie van een online tool en face-to-face-contact met een professional.

Wie kan nomineren?
Iedereen die werkt bij een sociaalwerkorganisatie kan een innovatieve aanpak aanmelden. Het hoeft geen splinternieuwe ontwikkeling te zijn: ook een beproefde methode die is afgestoft en opgepoetst kan winnen. Let wel: de organisatie wint uiteindelijk de prijs. Een mooie kans dus om jouw organisatie in de spotlights te zetten!

De Transformatie Trofee is een prijs
De winnaar ontvangt niet alleen € 5.000, maar ook een begeleidingstraject van Movisie, afgestemd op de innovatie aanpak, om de aanpak verder te brengen. En verder publiciteit, profilering en natuurlijk eeuwige roem!

Hoe wordt de winnaar bepaald?
Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury. Tijdens een ledenbijeenkomst van Sociaal Werk Nederland op 28 november 2018 kiezen de aanwezigen uit drie geselecteerde kandidaten de winnaar van de Transformatie Trofee 2018.

Wat zijn de voorwaarden?
De aanpak moet een oplossing bieden voor een actueel vraagstuk in de praktijk van het sociaal domein. Die oplossing moet aantoonbaar bijdragen aan de transformatie. Wetenschappelijke onderbouwing is niet nodig, maar de werkwijze moet wel overdraagbaar zijn. Bovendien moet de aanpak worden uitgevoerd door (iemand van) een lidorganisatie van Sociaal Werk Nederland zelf, of in team-/samenwerkingsverband.

Hoe doe je mee?
Ga voor alle informatie naar de website, download het aanmeldformulier en stuur het ingevuld naar transformatie@sociaalwerk.nl. Heb je een filmpje of een presentatie die jouw inzending ondersteunt? Voeg deze dan toe.

Lid wordenContact