Nieuwsbericht

Het najaar van Sociaal Werk Nederland in evenementen

20 augustus 2018 | 3 minuten lezen

Het doet even pijn, weer opstarten na de zomervakantie. Ondertussen heeft Sociaal Werk Nederland wel weer bijeenkomsten, congressen en conferenties voor u in petto: start met frisse ideeën, vergroot uw kennis en versterk uw organisatie! Een overzicht van de belangrijkste, boeiendste en de leukste. Meld snel aan, t is zo september!

11 september themadagen laaggeletterdheid en bijzondere doelgroepen
We willen je meer inzicht bieden in de belevingswereld van deze bijzonder doelgroepen en de specifieke problemen waar zij mee kampen. Na deze themadag kun je als deelnemer de signalen van laaggeletterdheid beter herkennen en weet je hoe je het gesprek met een laaggeletterde aan kunt gaan. Bekijk ook de andere data en locaties:
11 september 2018 – Nieuwegein
20 september 2018 – Assen
25 september 2018 – Amsterdam
2 oktober 2018 – Eindhoven
9 oktober 2018 - Zwolle
Klik hier voor meer informatie en om aan te melden

12 september Congrestival Sociaal & Gezond
Sociaal maakt gezond en andersom. Medici en sociaal werkers weten dat, maar hoe vinden én versterken ze elkaar in hun dagelijkse werk? Inspireer en raak geïnspireerd tijdens het Congrestival Sociaal & Gezond 2018.
Klik hier om aan te melden en hier voor meer informatie

17 september kennis en praktijkweek: contracteren in het sociale domein
Altijd al meer willen weten over inkoop in het sociaal domein? Dan is dit jouw kans! Neem deel aan onze Kennis- en praktijkweek. De week geeft een state of the art inzicht van contractering in het sociale domein: inkoop, beleidsvorming, uitvoering en theorie. Deze Kennis- en praktijkweek is uitermate bruikbaar voor beleidsmedewerkers, inkopers en (zorg)aanbieders.
Klik hier voor meer informatie en om aan te melden

21 september Zesde landelijke IKC-dag: ‘Hoe halen we het beste uit ieder kind?’
Tijd om door te pakken in de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang, stelde de Taskforce Samenwerking Onderwijs en Kinderopvang in maart 2017. De praktijk pakt door.  
Bestuurders en medewerkers uit onderwijs, kinderopvang, jeugdhulp en gemeenten gaan onverstoorbaar door op dit pad van samenwerking, overtuigd als zij zijn dat dat het beste is voor kinderen, daarin onder meer gesteund door de Sociaal Economische Raad (SER).
Klik hier voor meer informatie en om aan te melden

11 oktober Module “Waardevolle dienstverlening op basis van maatschappelijke vraagstukken”
Steeds meer gemeenten maken de omslag van werken met productenboeken naar  aansluiten op maatschappelijke thema’s die opdrachtgevers (met name gemeenten) vaststellen. In deze module draait het om het ontwikkelen van een integraal aanbod dat tevens maatwerk is.
Voor deze module zijn geen plaatsen meer beschikbaar, u kunt zich aanmelden voor de wachtlijst

12 november Kinderwerkersdag 2018: Kinderwerk een eigen verhaal!
Op 12 november 2018 vindt de 14e landelijke kinderwerkersdag plaats bij Versa Welzijn in Hilversum. Kinderwerk; een eigen Verhaal. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het programma, maar een tipje van de sluier geeft alvast prijs dat de opening wordt verzorgd door Lex Staal, directeur van Sociaal Werk Nederland.
Klik hier voor meer informatie

14 november ledenbijeenkomst LOSR: wijkteams en sociaal juridische dienstverlening: een (on)gelukkige samenwerking ?
Sinds de opkomst van wijk- en buurtteams worden sociaal werkers meer geconfronteerd met financieel-juridische problemen van burgers dan voorheen. ‘’je ziet achter de voordeur opeens allemaal blauwe brieven liggen’’ aldus een sociaal werker.  En wat doe je dan als wijkteam en wie zet je in voor deze problematiek ? De positie en functie van sociaal raadslieden is als gevolg van de opkomst van wijkteams  vaak veranderd.
Klik hier voor meer informatie en om aan te melden

22 november OPOF Bijeenkomst
Binnenkort meer informatie en het programma, nu alvast in de agenda
Klik hier

6 december The best of: de jaarconferentie van Schouders Eronder
Binnenkort meer informatie en het programma, nu alvast in de agenda
Klik hier

13 december Module “Impact en outcome sociaal werk”
In deze module bouwen we voort op de ervaringen opgedaan in thematranche welzijn en in ontwikkeltrajecten in diverse gemeenten. Met deze module krijgt u actuele kennis en inzichten en deelt u met elkaar ervaringen hoe u outcomegericht werken een impuls kunt geven.  Er is ook ruimte voor het delen van elkaars goede voorbeelden.
Voor deze module zijn geen plaatsen meer beschikbaar, u kunt zich aanmelden voor de wachtlijst.