Nieuwsbericht

Kaartspel helpt mantelzorgers om hulp te vragen

Chris Bos
17 juli 2018 | 1 minuut lezen

Op 4 juni ontving minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het eerste exemplaar van BordjeVol. Het leverde al direct veel enthousiaste reacties op vanuit de zorg- en welzijnswereld.
De methode is ontwikkeld door WeHelpen, samen met mantelzorgers en professionals, en mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar CZ en VWS. Met een set speelkaarten en werkbladen brengt BordjeVol voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart welke activiteiten energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen kunnen helpen. 

BordjeVol kan zowel preventief als bij overbelasting worden ingezet door de zorgprofessional of sociaal werker. Het biedt de mantelzorger inzicht in de draaglast en draagkracht, inspiratie op welke concrete levensaspecten verandering wenselijk is en activatie om daadwerkelijk anderen om hulp te vragen. Dankzij BordjeVol kan de professional de mantelzorgen direct advies geven en afspraken maken. Maar BordjeVol is zo opgezet dat een mantelzorger de methode ook zelf kan uitvoeren. 

Meer weten? Direct bestellen? Kijk wehelpen.nl/bordjevol.

Lid wordenContact