Nieuwsbericht

Human zoekt MFA

5 juli 2018 | 1 minuut lezen

MIJN MENSENRECHT - NPO 2 - HUMAN

Naar school gaan, werk doen dat je leuk vindt, trouwen met degene waar je van houdt, een dak boven je hoofd; allemaal dingen die wat ons betreft vanzelfsprekend horen bij het leven. Gelukkig. We staan er zelden of nooit bij stil dat deze waarden verbonden zijn aan de Universele Rechten van de Mens die 70 jaar geleden op papier werden gezet. De Humanistische Omroep wil het jubileum van de Mensenrechten vieren met een serie korte documentaires over de rechten die wij als Nederlanders genieten.

Hiervoor zijn we op zoek naar een gebouw waar allerlei instellingen en voorzieningen bij elkaar zijn ondergebracht. Een multifunctioneel complex waar je terecht kan voor bijvoorbeeld schuldhulp, onderwijs, een sociale huuraanvraag, huisartshulp, een sportclub, naschoolse opvang, werkvoorziening voor gehandicapten, een tekencursus, een buurtmaaltijd et cetera. Bijvoorbeeld in een verbouwde kerk, een oud schoolgebouw of juist een nieuwbouwcomplex in een Vinex wijk.

Kent u een gebouw/complex in Nederland waar mensen terecht kunnen voor allerlei uiteenlopende voorzieningen?

Dan kom ik graag met u in contact! Mijn gegevens zijn:
Liza Kemman 06-41237517 emkresearch@gmail.com

Uiteindelijk zullen wij in de week voor 10 december, de verjaardag van de Mensenrechten, vijf korte documentaires uitzenden op NPO2 gekoppeld aan het programma Nieuwsuur.

Over de makers
De portretten worden gemaakt door het bekroonde regisseursduo Petra en Peter Lataster samen met de geëngageerde documentairemaker Misja Pekel. Misja Pekel regisseerde onder andere de documentaires ‘De Europese droom’ en 'Officier van justitie' die in 2014 de Mr. Eva Meillo-prijs won. Petra en Peter Lataster maken al decennia lang films waarin de schoonheid van het alledaagse getoond wordt, zoals in de documentaire ‘De kinderen van juf Kiet’, winnaar Gouden Kalf beste lange documentaire 2017, en de films ‘Jeroen, Jeroen’ en ‘Niet zonder jou’.

Lid wordenContact