Nieuwsbericht

Zeven brancheorganisaties verkennen samenwerking, en kom naar deze Werkconferentie!

Op 5 juli 2018 geplaatst door

De maatschappelijke opgaven in Nederland worden complexer en vragen samenwerking en kennisuitwisseling die brancheoverstijgend is. Daarom verkennen de brancheorganisaties GGZ Nederland, RIBW Alliantie, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Federatie Opvang, Sociaal Werk Nederland, ActiZ en Aedes op welke manier zij meer resultaat kunnen bereiken. Zij werken in 2018 aan de opzet van een nieuwe programmatische samenwerking. Centraal staan hierbij de opgaven die deze partijen met elkaar delen: 'extramuralisering/huisvesting', 'scheiden van wonen zorg/vastgoedsturing', 'kwaliteit van de buurt' en 'nieuwe woonconcepten'.

OPROEP en Kom ook!
Op 17 september 2018 organiseren de zeven brancheorganisaties een werkconferentie om de samenwerking verder te ontwikkelen.
 Sociaal Werk Nederland vraagt  leden die hier een visie, aanpak of samenwerking in hebben, deze tijdens deze werkconferentie te delen.

Complexere vraagstukken vereisen verbreding
De beoogde samenwerking verbreedt de huidige samenwerking die ActiZ en Aedes momenteel hebben via het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ). De verbreding is gewenst omdat vraagstukken steeds complexer en meer brancheoverstijgend worden. Daarnaast wordt in de samenwerking meer dan voorheen ingezet op het vergroten van de betrokkenheid van leden van de brancheorganisaties. Op deze manier kan lokaal/regionaal impact gemaakt worden.

De afgelopen jaren heeft het KCWZ haar meerwaarde bewezen via inspiratie en kennisuitwisseling. De waardevolle elementen van het KCWZ, dat sinds 2002 bestaat, worden daarom behouden. Deze komen terug in de nieuwe samenwerking of worden op een andere manier geborgd. Dit gaat onder andere om de kennisfunctie en congressen, zoals bijvoorbeeld 'Expeditie Begonia' (de editie van 2018 vindt 10 oktober plaats met o.a. minister Hugo de Jonge). Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg in de huidige vorm stopt officieel per 1-1-2019. Uiteraard gaat de dienstverlening van het Kenniscentrum tot die datum gewoon door. 

Wilt u op de hoogte blijven van de samenwerking tussen brancheorganisaties volg dan de website of meld u aan voor de nieuwsbrief.
Vanuit Sociaal Werk Nederland kunt u met vragen hierover terecht bij Marcel Mathijssen, mathijssen@sociaalwerk.nl. 

Bron: KCWZ, sociaal werk nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie: Communicatieadviseur
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten