Nieuwsbericht

Ontwikkel met collega’s een workshop inwonergedreven werken!

2 juli 2018 | 1 minuut lezen

Wanneer voelen inwoners en cliënten zich goed geholpen? Wat moet een sociaal werker daarvoor volgens hen weten, kunnen en doen? Wij vroegen het aan ze. Met hun reacties gaan we aan de slag. Doe jij mee?  
 
Wat we gaan doen
Samen met jou en collega-sociaal werkers ontwikkelen we een workshop die we gaan inzetten in het werkveld. Voor andere sociaal werkers dus.  
 
De workshop draait om kijken naar je eigen professionele handelen vanuit het perspectief van inwoners en cliënten. Welke verwachtingen hebben cliënten en inwoners van sociaal werkers? En over welke competenties moeten sociaal werkers dan beschikken om echt inwonergedreven te werken?  
 
Om hier achter te komen koppelen we de reacties van inwoners en cliënten aan de beroepscompetenties van sociaal werkers. Dat vraagt om een nieuwe manier van kijken. In je dagelijkse werk heb je daar weinig tijd voor. Deze bijeenkomst is het moment om met collega’s van andere organisaties van de gebaande paden van tevredenheidsonderzoeken af te stappen. Om samen te bedenken hoe je nog betere ondersteuning kunt bieden door goed te luisteren naar inwoners en cliënten. Om dat vanzelfsprekend onderdeel te laten zijn van je werk en je daarin te blijven ontwikkelen als beroepsgroep.  
 
Waar en wanneer
Maandag 9 juli van 16:30 tot 18:30 uur in Utrecht. Wij regelen lekkere pizza’s! Aanmelden kan tot 7 juli bij Inge van Dommelen, i.vandommelen@loc.nl Wees er snel bij, we hebben 20 plekken en vol is vol!
 
Wil jij aan de wieg staan van een nieuwe, innovatieve workshop? Meld je dan nu aan!
 

Het programma Sociaal Werk Versterkt zet zich in voor sterk vakmanschap in sociaal werk. De partners in het programma zijn: CNV Zorg&Welzijn, FNV Zorg&Welzijn, BVjong, BPSW, Sociaal Werk Nederland, Registerplein, FCB, Movisie, MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Werkplaatsen Sociaal Domein en LOC Zeggenschap in zorg.