Nieuwsbericht

Kinderwerk: een eigen verhaal

Chris Bos
25 juni 2018 | 1 minuut lezen

Verhalen verbinden, verhalen helpen, verhalen delen ervaringen, verhalen geven betekenis, verhalen steken een hart onder de riem... Anders gezegd: Het kinderwerk heeft een eigen verhaal. En dat is dan ook het motto van de komende landelijke Kinderwerkersdag. De veertiende editie ervan vindt op 12 november plaats Bij Versa Welzijn in Hilversum.

Verteld worden verhalen uit de praktijk, van gemeenten, van politici, van collega’s. Wil je op 12 november je verhaal vertellen, wil je verhalen over een bepaald onderwerp horen, wil je op de hoogte gehouden worden, of heb je vragen? Neem dan contact op via contact@kinderwerkwinkel.nl 

De 10 taken van het kinderwerk
Tijdens de vorige Kinderwerkersdag nam de Utrechtse wethouder Victor Everhardt het eerste exemplaar van de geactualiseerde “10 taken van het kinderwerk” in ontvangst van dagvoorzitter Froukje Hajer. Utrecht noemt zichzelf ‘Kinderrechtenstad’ en wil meer aandacht voor kinderrechten. Daarbij komen de “10 taken” goed van pas. Everhardt benadrukte het preventieve belang van het kinderwerk. “Jullie zien dagelijks hoe het met kinderen gaat en jullie hebben een belangrijk signaalfunctie,” zei Everhardt. “Als wethouder wil ik graag weten wat jullie in je werk zien.”

Bekijk de flyer over de Kinderwerkersdag 2018 in de bijlage