Nieuwsbericht

Vanaf 27 september: Week tegen Eenzaamheid

Chris Bos
11 juni 2018 | 1 minuut lezen

Van 27 september tot en met 6 oktober 2018 is de 9e Week tegen Eenzaamheid. Traditiegetrouw wordt die geopend met het Nationaal Eenzaamheid Congres. Dit jaar doet minister Hugo de Jonge dat, in de Grolsch Veste in Enschede. Daarna vinden gedurende tien dagen honderden lokale activiteiten plaats onder het motto “Kom Erbij”. 
Het congres wordt dit keer georganiseerd door Coalitie Erbij en Humanitas, in het kader van het 20-jarig bestaan van hun maatjesproject Tandem, in samenwerking met het Oranje Fonds. Het centrale thema is Vrijwillige inzet tegen eenzaamheid.

Vrijwillige inzet wordt steeds belangrijker
Vrijwillige inzet omvat zowel vrijwilligerswerk vanuit een organisatie als vanuit actieve burgers/bewoners en informele verbanden. Vrijwillige inzet speelt een enorme rol in het voorkomen en verminderen van eenzaamheid. Deze rol zal alleen maar groter worden tegen de achtergrond van het breed gedragen gevoel van urgentie om eenzaamheid in onze samenleving te verminderen.

Doelgroep
Het Nationaal Eenzaamheid Congres is primair bedoeld voor (informele) organisaties die met behulp van vrijwillige inzet mensen bijstaan die een risico lopen op of kampen met eenzaamheid. Dit betreft in ieder geval de netwerken van Coalitie Erbij, Humanitas en het Oranje Fonds. Ook andere organisaties die met behulp van vrijwillige inzet actief zijn in het voorkomen en verminderen van eenzaamheid en sociaal isolement zijn van harte welkom.
Sociaal Werk Nederland is kernlid van Coalitie Erbij.

Meer weten? Aanmelden? Klik hier.
Hier voor Zorg tegen eenzaamheid gratis Kom-erbij-pakket met oa pr-middelen.