Nieuwsbericht

Zorgverzekeringslijn onderzoekt aanpak van zorgverzekeringsschulden. Deadline 12 juni

5 juni 2018 | 1 minuut lezen

Hoe pak je als gemeente zorgverzekeringsschulden aan? Zorgverzekeringslijn onderzoekt samen met Pieter Hilhorst de aanpak van zorgverzekeringsschulden. Doe mee aan dit onderzoek en ontvang als dank de rapportage van de onderzoeksresultaten.

Werk jij bij een gemeente of welzijnsorganisatie in de schuldhulpverlening, armoedebestrijding, werk en inkomensbeheer of participatie? Doe dan mee en vul de enquête in. Dat kan tot 12 juni. Als dank ontvang je dan eind juni een rapportage van de onderzoeksresultaten. Hiermee kun je binnen je eigen gemeente aan de slag om bij te dragen aan het oplossen van armoede en schulden. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten.

Ja, ik doe mee en ontvang binnenkort de onderzoeksresultaten.

Het onderzoek

Dit onderzoek naar de gezamenlijke aanpak van zorgverzekeringsschulden is een vervolg op het rapport ‘Minder wanbetalers; de daling versnellen’. In het vervolgonderzoek wordt gekeken welke mogelijkheden (of middelen) gemeenten daadwerkelijk inzetten om premieschulden op te lossen en te voorkomen.

Zorgverzekeringslijn is een initiatief van het ministerie van VWS en adviseert over het oplossen van zorgverzekeringsschulden.