Nieuwsbericht

VluchtelingenWerk lanceert website voor vluchtelingen in acht talen

Chris Bos
24 mei 2018 | 1 minuut lezen

VluchtelingenWerk Nederland lanceerde deze week de website www.forrefugees.nl. Daar vinden vluchtelingen in hun eigen taal informatie over zaken waarmee ze in Nederland te maken krijgen. Dan gaat het onder meer over de asielprocedure, gezinshereniging, inburgeren, inkomen en werk, en terugkeer.
De informatie is beschikbaar in de meest gesproken talen onder vluchtelingen op dit moment: Arabisch, Engels, Dari, Farsi, Frans, Somalisch, Tigrinya en Nederlands.

Effectievere begeleiding
Bij het ontwerp van de website is er rekening mee gehouden dat vrijwilligers vluchtelingen op teksten moeten kunnen wijzen, ook als de tekst in een taal is die de vrijwilliger niet machtig is. Naast alle vertaalde koppen staan daarom ook altijd de Nederlandse koppen.

Informatie over kantoren en spreekuren
Ook kantoren en spreekuurtijden van VluchtelingenWerk zijn via de website makkelijker vindbaar voor vluchtelingen. Een bezoeker kan op elke pagina de eigen woonplaats of postcode invoeren. Vervolgens toont de website de contactgegevens van VluchtelingenWerk in die gemeente. Waar relevant wordt doorverwezen naar de websites van andere organisaties als IND, COA, UAF, DUO en de Belastingdienst.