Nieuwsbericht

Sjef van der Klein is Sociaal Werker van het Jaar 2018!

14 maart 2018 | 2 minuten lezen

Na een spannende strijd is Sjef van der Klein als winnaar uit de bus gekomen van de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2018. Hiermee liet hij de andere finalisten Shailesh Ramnath en Habiba Chrifi-Hammoudi achter zich. Na de online verkiezing, de stemmen op de dag van de sociaal werker en de stem van de jury bleek Sjef de opvolger van Mariska Overgaag, de winnaar van vorig jaar.

Sjef van der Klein: Sociaal Werker van het Jaar 2018!
Sjef van der Klein is vandaag tijdens de Dag van de Sociaal Werker verkozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2018. Na een spannende eindstrijd bleek Sjef, sociaal werker bij ContourdeTwern in Tilburg, de meeste stemmen te hebben gekregen. Komend jaar is hij dé ambassadeur van het sociaal werk.

 ‘In zijn optreden laat hij zien dat iedereen blijft meetellen’
Ik voel me vereerd en heb er ook heel veel zin in. Ontzettend leuk om jullie te vertellen over m’n werk. Ik ga los!’, was Sjef’s eerste reactie.

De jury roemt de pas 26-jarige Sjef om zijn ondernemingslust, enthousiasmerend vermogen en innovatie. Uit het juryrapport: ‘Door een veelheid aan initiatieven laat hij zien wat sociaal werk is: aansluiten bij mensen waar zij zijn. Van de ouderen in het ontmoetingscentrum, tot netwerkpartners, tot zijn studenten en collega’s. In zijn optreden laat hij zien dat iedereen blijft meetellen in deze maatschappij.’

Niet alleen is Sjef vanaf vandaag een jaar lang ambassadeur van het sociaal werk, maar hij ontvangt ook een bedrag voor een persoonlijke scholingsactiviteit en een cheque om te besteden aan een project in zijn wijk. Hij neemt de titel over van Mariska Overgaag, Sociaal Werker van het Jaar 2017.

Initiatief
De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2018 is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met mediaplatform Zorg + Welzijn.

Zowel Sjef als zijn mede-genomineerden Shailesh Ramnath en Habiba Chrifi-Hammoudi zullen we dit jaar nog veelvuldig tegenkomen als ambassadeurs.
Zie voor de eerdere Sociaal werkers van het jaar hier. 

Zie hier het verkiezingsfilmpje van Sjef.