Nieuwsbericht

Sociaal Werk Nederland doet onderzoek!

Op 6 maart 2018 geplaatst door

Sociaal Werk Nederland maakt werk van innovatie. Dat is niet alleen een van de 10 redenen om te kiezen voor Sociaal Werk Nederland (zie hier de leaflet) maar we innoveren ook echt. Dit keer door aan drie universitaire masterstudenten van verschillende richtingen en met verschillende achtergronden te vragen om onderzoek te doen op het gebied van sociaal werk. Een korte voorstelronde:

Marieke van den Berg studeert Bestuur en Beleid aan de universiteit van Utrecht. Marieke gaat de komende tijd voor Sociaal Werk Nederland onderzoek doen naar de (landelijke) impuls van professionalisering bij sociaal werk en jeugdhulp in diverse gemeenten. Hoe wordt dit vormgegeven in een tijd van decentralisatie en wat zijn de verschillen met andere vaak veel vanzelfsprekender gevonden professionaliseringstrajecten zoals in de jeugdhulp.

Steven Veenendaal is ook student aan de Universiteit van Utrecht, maar dan in de richting sociale wetenschappen en participatie. Steven gaat onderzoek doen naar een realistische evaluatie van budgetcoaching: wat werkt voor wie en waarom? Idee van het onderzoek is dat er weinig bekend is in Nederland over de effectiviteit van financiële interventies en dat zijn onderzoek eraan bijdraagt om een grotere pool van kennis omtrent effectieve interventies te creëren. Het onderzoek gaat over het realistisch evalueren van de interventie budget-coaching, met aandacht voor welke aspecten van de interventie werken, in welke context en voor wie. 

Ook Sanne Wouters gaat onderzoek doen bij Sociaal Werk Nederland. Sanne doet een Master Humanistiek op de Universiteit van Utrecht en gaat afstuderen op het onderwerp “Samenwerking en verhouding sociaalwerkorganisaties en sociaal ondernemers”. Sanne stort zich op een lokale praktijk waar deze vragen op dit moment heel expliciet spelen: Rotterdam. De gemeente verplicht in de aanbesteding dat 10% van het budget wordt uitgevoerd door sociaal (onder)aannemers. Dat klinkt misschien goed, maar gaat nog bepaald niet vanzelf en soepel.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten