Nieuwsbericht

Start vrouwenweek en stemmen op de sociaal werker van het jaar

Op 6 maart 2018 geplaatst door

Donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De grootste vrouwenvereniging van Nederland kon niet wachten en trapte daarom dit weekend al af met de Vrouwenweek.

Een kleurrijk evenement gisteren in Zaalverhuur7 aan de Boothstraat bij het Janskerkhof. Dames vanuit het hele land zijn daar om te vieren hoe ver de vrouw is gekomen, maar ook om te beseffen dat ze nog een lange weg heeft te gaan.

Stemrecht
Vrouwen van Nu, met 40.000 leden de grootste vrouwenvereniging van Nederland, probeert met het evenement de positie van de vrouw op de kaart te zetten. Anno 2018 is dat nog steeds nodig, vindt voorzitter Margreet Oostenbrink (54). ,,De dagen dat vrouwen geen stemrecht hadden, liggen allang achter ons, maar nog steeds zijn vrouwen ondervertegenwoordigd op veel gebieden, aan bestuurstafel, in de politieke top en in talkshows.

Diversiteit
Het thema van dit jaar is 'kleurrijk'. ,,Kleurrijk kan verwijzen naar variatie, diversiteit, het vieren van de verschillen, in plaats van zoeken naar meer van hetzelfde. Een kleurrijke vrouw valt op, voegt iets toe, heeft het lef om anders te zijn en geeft daarmee kleur én inspiratie aan haar omgeving'', zegt Esmeralda Beelt, projectleider bij Vrouwen van Nu.

Dag van de sociaal werker
De vrouwenweek gaat vooraf aan de week, of eigenlijk de dag van de sociaal werker op 14 maart. Bijna elk jaar is de winnaar een vrouw, maar dit jaar zijn er ook twee mannen genomineerd. Het belooft dus ongemeen spannend te worden tussen de drie topkandidaten. Nog tot 13 maart kan er gestemd worden op de genomineerden. Doe dat hier.

Lees hier het hele artikel uit het AD
Stem hier op de sociaal werker van het jaar

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten