Nieuwsbericht

Samenwerking met sociaal ondernemers

Jenny Zwijnenburg
8 december 2017 | 1 minuut lezen

Mogelijk kennen jullie mijn naam, Jenny Zwijnenburg, als ' Sociaal werker van het jaar 2014' . Die titel kreeg ik voor de door mij ontwikkelde methode Vangnetwerken en de groep mensen met die ik in Rotterdam Charlois ondersteunde en hielp hun eigen vangnetwerk op te zetten.

Sindsdien is er veel gebeurd. We hebben enorm veel positieve aandacht gehad voor ons werk, van vakblad tot nationale media. De methode is inmiddels wetenschappelijk onderzocht en overdraagbaar gemaakt. Ik ga verder als sociaal ondernemer en ga vanaf 2018, met steun van het Oranjefonds Groeiprogramma, op andere plekken in Nederland Vangnetwerken opzetten in samenwerking met sociaal werkorganisaties.

Nu ben ik bij het Groeiprogramma in contact gekomen met verschillende zeer inspirerende sociaal ondernemers. Zij opereren vaak los van sociaal werkorganisaties en het is voor velen van hen lastig om hun initiatieven te verduurzamen.

Ik zie hier een kans. Ik denk dat er een wereld valt te winnen als sociaal ondernemers en sociaalwerkorganisaties hun krachten bundelen. Op die manier worden vernieuwende projecten worden opgezet met de kennis en ervaring van organisaties en werkers die al jaren in een gebied actief zijn. Dat maakt de kans groter dat projecten slagen en worden geimplementeerd in het reguliere werk. En het kan sociaal werkers stimuleren om (nog meer) aan de slag te gaan met vernieuwende concepten.

Nu ben ik benieuwd of anderen mijn mening delen. Ik wil jullie daarom vragen om een korte enquete in te vullen. Onder de deelnemers wordt een gratis incompany workshop Vangnetwerken verloot. En deelnemers krijgen gratis de methodebeschrijving Vangnetwerken toegestuurd

https://nl.surveymonkey.com/r/5YZP3WS

Lid wordenContact