Nieuwsbericht

Huidige CAO 2016-2017 blijft vanaf 1 april a.s. van toepassing

30 maart 2017 | 1 minuut lezen

De huidige CAO 2016-2017 heeft een looptijd van 1 april 2016 tot en met 31 maart 2017 en loopt op 1 april 2017 af. De cao is niet opgezegd. Hierdoor wordt de huidige cao vanaf 1 april aanstaande stilzwijgend met de duur van een jaar verlengd. De cao loopt dus door  vanaf 1 april 2017 en er is geen sprake van een CAO-loze periode[1]. Op het moment dat cao-partijen een CAO-akkoord bereiken, dan wordt de lopende CAO hierop aangepast.

Onderwerpen die op dit moment worden besproken  tijdens de cao-onderhandelingen zijn: meer eigen regelruimte voor organisaties (met betrekking tot de regeling dienstreizen en de arbeidstijdenregeling), een eventuele naamswijziging van de cao, mobiliteit en werkgelegenheid (generatieregeling en opvolgend werkgeverschap) en over koopkracht (lonen). De komende tijd gaan sociale partners een aantal belangrijke thema's verder uitwerken en uitzoeken wat de mogelijkheden en (financiële) implicaties zijn.

Indien u de inzetbrieven van Sociaal Werk Nederland en van de vakbonden wilt inzien, dan vindt u deze hier: https://www.sociaalwerknederland.nl/thema/cao-juridische-zaken/nieuws/5406-start-onderhandelingen-cao-welzijn-maatschappelijke-dienstverlening.

Mocht u  vragen hebben en u heeft een abonnement op Juridische Zaken Online (JZO), neemt u dan via de gebruikelijke weg contact op met JZO.

 

[1] Er is geen algemeen verbindend verklaring, maar dit is alleen relevant voor organisaties die geen lid zijn van Sociaal Werk Nederland en wel onder de werkingssfeer van de CAO vallen.