Nieuwsbericht

BUURTSPORTCOACH.

Monique Kaasjager
15 juni 2015 | 1 minuut lezen

Met trots presenteerde Sport en Bewegen in de Buurt tijdens de landelijke Buurtsportcoachdag in Barneveld het BUURTSPORTCOACH. magazine. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan plaatsvervangend directeur Sport van het Ministerie van VWS, Mariken Leurs. Een magazine boordevol inspirerende portretten en verhalen over buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen uit heel Nederland.

In 2008 zijn de G-30 gemeenten in Nederland als eerste aan de slag gegaan met het realiseren van de combinatiefuncties. Nu doen 371 gemeenten mee aan de Brede impuls combinatiefuncties. Maar wie zijn deze buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen? In welke sectoren en met welke doelgroepen werken ze? Hoe wordt er gewerkt aan kwaliteit en ontwikkeling? En hoe wordt goed werkgeverschap voor deze relatief jonge beroepsgroep ingericht?

BUURTSPORTCOACH. schetst een divers beeld van voorbeelden hoe binnen de gemeenten buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen worden ingezet. Zowel de buurtsportcoaches zelf als de werkgevers en betrokken lokale organisaties komen aan het woord. Het magazine bevat een verzameling interessante voorbeelden vanuit alle windstreken, een column van Viggo Waas en tips en cijfers over diverse thema’s rond de buurtsportcoach.

Het magazine is interessant voor alle partijen die zich ambtelijk, bestuurlijk of uitvoerend bezighouden met de buurtsportcoach regeling.

Meer informatie over Sport in de buurt

Foto: Anita Riemersma

Lid wordenContact