Nieuwsbericht

Nederlander denkt actief mee in strijd tegen eenzaamheid

Monique Kaasjager
1 augustus 2013 | 1 minuut lezen

‘Hard nodig want ondanks intensief contact via sociale media is er gemis aan echt contact’.

Coalitie Erbij, hét samenwerkingsverband dat eenzaamheid in Nederland aanpakt, heeft ruim 40 ideeën ontvangen om eenzaamheid te bestrijden. Inzenders van ideeën dingen mee naar de Nationale Eenzaamheid Prijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt.
Ideeën om eenzaamheid te bestrijden zijn hard nodig omdat er ondanks intensief contact via sociale media een gemis is aan echt, speciaal contact. Niet verwonderlijk dus dat meer dan 1 miljoen Nederlanders eenzaam is. Dit zegt socioloog professor doctor Jenny Gierveld, jurylid van de Nationale Eenzaamheid Prijs, die al decennia lang onderzoek doet naar eenzaamheid in Nederland.

Inzenden ideeën kan tot 18 augustus
Iedereen met een vernieuwend, creatief of bijzonder idee om eenzaamheid aan te pakken wordt opgeroepen mee te doen aan de wedstrijd. De wedstrijd is in het leven geroepen in het kader van de Week tegen Eenzaamheid en wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. De winnaar van de Nationale Eenzaamheid Prijs 2013 gaat naar huis met een kunstobject en 4000 euro. De bedenkers van de twee op één na beste ideeën om eenzaamheid aan te pakken ontvangen ieder 500 euro.

Ideeën inzenden kan hier.

Lees hier het volledige persbericht van Coalitie Erbij.

Over Coalitie Erbij
Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, die ieder op eigen wijze een maatschappelijke rol spelen om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. De MOgroep is partner.
 

Meer informatie: www.eenzaam.nl en de actiesite Week tegen eenzaamheid: www.samentegeneenzaamheid.nl
Hierbij de poster van de week tegen de eenzaamheid.


 

Bijlagen

Lid worden