Nieuwsbericht

Aalko van der Veen nieuwe voorzitter van FCB

27 maart 2012 | 1 minuut lezen

Met Aalko van der Veen die op 15 maart j.l. is aangetreden als nieuwe onafhankelijk voorzitter, heeft het FCB een ervaren bestuurder in huis gehaald. Aalko heeft een brede ervaring op het terrein van arbeidsmarktprocessen en met een goed gevoel voor bestuurlijke en paritaire verhoudingen.

De laatste 10 jaar heeft hij als zelfstandig  interim manager leiding gegeven aan veranderprocessen bij grote organisaties als Aedes, NIZW en Interpolis.  Daarvoor was hij ondermeer geruime tijd werkzaam bij Berenschot, als lid van het DB van de Industriebond FNV en als centraal bestuurder bij de industriebond FNV.

Het bestuur ziet in hem een persoonlijkheid die op een voor alle partijen aansprekende wijze vanuit persoonlijk gezag kan opereren. Een bruggenbouwer met affiniteit met de FCB sectoren. En een voorzitter die kan bijdragen aan het vergroten van de toegevoegde waarde van FCB in de dynamische wereld van werkgevers en werknemers in de branches Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang.

FCB verzamelt, ontwikkelt en deelt arbeidsmarktinformatie en praktische middelen voor een gezonde arbeidsmarkt, nu en in de toekomst, specifiek voor werkgevers en werknemers in de branches Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang”. FCB sluit aan bij vraagstukken bij diverse doelgroepen in de branche en levert daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling in die branche.  FCB is een initiatief van MOgroep W&MD, Brancheorganisatie Kinderopvang, Jeugdzorg Nederland, Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak.