Nieuwsbericht

Tegenkracht Organiseren: Marijke Vos ontvangt nieuwste RMOrapport

Op 29 januari 2012 geplaatst door

Onderwijs, zorg en welzijn kunnen leren van de kredietcrisis, dat stelt het op 24 januari gepresenteerde RMOadvies 'Tegenkracht organiseren'.

Ook in de publieke sectoren bestaat het risico dat oorspronkelijke doelen uit beeld raken, sturingsmechanismen als indicaties en zorgzwaartepakketten gaan overheersen en financiële prikkels zoals 'het aantal afgeleverde diploma’s' de verkeerde successen belonen.

De RMO vindt dat de oplossing ligt bij het meer recht doen aan de complexe werkelijkheid. Ze beveelt aan om methodische armoede tegen te gaan en te kiezen voor variëteit aan werkwijzen en financiering.

Ook adviseert ze de publieke sector om kritiek en tegenkracht te belonen en klanten hierin een duidelijke rol te geven.

Marijke Vos, één van de vier politici die het rapport in ontvangst nam, herkent als politicus en als voorzitter van de welzijnsbranche MOgroep, veel in de analyse van de RMO.

Vos: "neem bijvoorbeeld de gemeentelijke aanbesteding die concurrentie organiseert in plaats van de broodnodige samenwerking, dichtbij de burgers. We moeten beter kijken naar wat burgers echt nodig hebben. Het gaat tenslotte om de burger. Niet om het systeem."

Persbericht RMO

Samenvatting

PDF rapport

 

Bron: Rmo
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten