Nieuwsbericht

Emine Uğur opent Jaarcongres Sociaal Werk 2023

3 april 2023 | 1 minuut lezen

“Soms kan ik iemands verhaal gewoon echt voelen in mijn botten. En van mijn werk bij de sociale dienst heb ik geleerd dat uiteindelijk iedereen dezelfde kopzorgen heeft. Als ik aan de telefoon m’n ogen zou sluiten, niet wetende wie ik tegenover me heb, dan klinken in de basis alle verhalen hetzelfde. Die ander zit niet heel anders in elkaar dan jij – het deel dat verschilt is klein. Die wetenschap heeft mij ook milder gemaakt.”

Emine Uğur werkt als sociaal dienstverlener bij de gemeente Den Haag. In haar werk komt zij schrijnende situaties tegen en ook in haar eigen leven heeft zij het nodige meegemaakt. Emine observeert, reflecteert en schrijft er indringend over: in haar veelgelezen column in dagblad Trouw en via Twitter, waar zij als @overlistener meer dan 50.000 volgers heeft.

Lees bijvoorbeeld deze recente Trouw-columns:

Emine Uğur opent op woensdag 24 mei a.s. het Jaarcongres Sociaal Werk 2023: NEXT LEVEL. We maken de komende weken het programma bekend. Jij komt toch ook? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Ook dit jaar wordt tijdens het Jaarcongres de Sociaal Werker van het Jaar bekendgemaakt. Breng hier je stem uit op jouw favoriet: Yamina, Juul of M'hamed