Nieuwsbericht

Vooraankondiging: leertraject sociaal werk i.s.m. Hogeschool van Amsterdam

4 januari 2023 | 1 minuut lezen

Beleidsmedewerkers, leidinggevenden en managers opgelet! Samen met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) presenteert Sociaal Werk Nederland in 2023 een uniek leertraject. Deelnemers leren vaardigheden op het gebied van bedrijfskunde en project- en innovatiemanagement en gaan naar huis met een eigen projectplan/business case.

Alle informatie (inclusief de aanmeldlink) volgt half januari, dus houd onze website en nieuwsbrief goed in de gaten.

Toegespitst op praktijk sociaal werk
Het leertraject is speciaal ontwikkeld voor beleidsmedewerkers, leidinggevenden en managers in het sociaal werk, dus de inhoud is afgestemd én toegespitst op de praktijk. Elk vak omvat klassikale lessen (één per vak) en een digitaal gedeelte. Het leertraject zal bestaan uit drie clusters, waarvan management het eerste is. Deelnemers volgen hierin de vakken innovatiemanagement, projectmanagement, financieel management en PDCA-cyclus, een beproefd model dat kwaliteit onder de aandacht houdt. Eind maart/begin april 2023 gaat het eerste cluster van start.

Profileren en competenties
In het tweede cluster van het leertraject sociaal werk, profileren, komen vakken aan bod als werken met KPI’s, marketing en communicatie, gesprekstechnieken en klanttevredenheidsonderzoek. De invulling van het derde en laatste cluster, competenties, wordt nader bepaald aan de hand van de eerste twee clusters. Te denken valt aan vakken als time management, assertiviteit, verbeterplan maken en teksten schrijven. In mei/juni start cluster 2, in het najaar volgt cluster 3.

Kosten en aanmelden
Deelnemers kunnen zich per cluster inschrijven; na succesvolle afronding van elk cluster ontvangen zij een certificaat. De deelnameprijs bedraagt 975 euro per deelnemer per cluster, inclusief btw, lesmaterialen en catering tijdens de fysieke lessen. De lessen vinden plaats op maandagen van 14.00 tot 21.00 uur bij de HvA in Amsterdam. Aanmelden kan vanaf half januari. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Nieuwsgierig? Volg de introductie workshop
In februari kunnen geïnteresseerden een introductie workshop volgen over het leertraject. Voor wie is de opleiding bedoeld, welke stof wordt er behandeld, met welke kennis en tools ga je als deelnemer naar huis? Hans Cremer, vakdocent, onderzoeker en programmamanager aan de HvA, beantwoordt al je vragen in een online sessie van 1,5 uur. Houd onze website in de gaten voor datum, tijd en aanmelding.

Neem voor meer informatie contact op met Eva Bos.


Foto: Jason Goodman via Unsplash